Centrul pentru diabet din Buzias are nevoie de 350.000 de euro pentru a ajuta copiii bolnavi

Ultima actualizare: 06-11-2012 06:09

Situatie dramatica pentru miile de pacienti care beneficiau de tratament gratuit la singurul centru pentru hemofilie si diabet la copii, aflat la Buzias.

Acum doua luni un incendiu a distrus o parte din cladire si aparatura medicala.

Fosti pacienti, dar si oameni simpli care au aflat ce s-a intamplat au donat bani pentru reparatii. Numai ca centrul ar mai avea nevoie de cel putin 350.000 de euro ca sa-i poata ajuta pe copiii bolnavi.

Profesorul Margit Serban, unul dintre putinii specialisti in oncologia pedriatica de la noi, a luptat din rasputeri ani la rand sa puna pe picioare singura clinica de profil din Romania.

De doua luni, de cand incendiul a distrus o parte din cladire, atat ea, cat si miile de pacienti tratati aici in fiecare an, trec printr-o adevarata drama.

Au fost distruse, printre altele, mai multe saloane, bucataria si sala de mese.

Din cauza incendiului, numarul pacientilor care mai pot fi tratati in centru s-a injumatatit. Printre ei si Daniel care se lupta cu diabetul de la varsta de 2 ani. Acum are 8 ani si vine cu mama lui la Buzias, tocmai de la Bucuresti.

Diana este si mai micuta. La 6 ani, ea se lupta cu diabetul. Aici a invatat sa fie curajoasa si sa isi faca singura injectia de care are nevoie zilnic.

Alexandru si Robert sunt doi dintre pacientii diagnosticati cu hemofilie pentru care centrul de la Buzias a devenit a doua lor casa. Cand au venit aici, erau imobilizati la pat, iar acum, dupa tratament, s-au pus pe picioare.

Din pacate, pentru renovarea centrului s-au adunat doar 40.000 de euro. Ar mai fi nevoie de inca 350.000 de euro si, fara ajutorul oamenilor cu suflet, suma nu poate fi stransa.

CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AFLI SUNAND LA 0729.999.777

Oamenii de afaceri pot ajuta si ei directionand 20% din impozitul pe profit pe primele doua trimeste ale anului, bani care altfel s-ar pierde in visteria statului.

RO03BRDE360SV17690543600BRDBUZIAS
Titular Fundatia " CRISTIAN SERBAN"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO