Celebrul violonist Alexandru Tomescu si-a pus talentul si vioara in sprijinul copiilor abandonati


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2013 07:16
Data publicarii: Joi 21 Martie 2013 18:09
Categorie: Stiri Sociale

Totul intr-o gala caritabila, pentru fundatia "Hope and Homes for Children" Romania. Banii stransi vor fi folositi pentru inchiderea vechilor orfelinate si ajutarea copiilor parasiti.

Peste 10 zile expira perioada in care Alexandru Tomescu a avut la dispozitie una dintre cele mai bine conservate viori Stradivarius din lume, folosita 4 decenii, de violonistul Ion Voicu. Va fi un nou concurs in care se va alege urmatorul norocos care va putea canta la aceasta bijuterie, estimata la peste 2 milioane de euro. 

 

Alexandru Tomescu a ales sa incheie perioada lui cu Stradivarius printr-un gest de mare generozitate, acest concert caritabil pentru copii abandonati ai Romaniei.

In Romania sunt 67 de mii de copii in centrele de plasament din tara, iar fundatia Hope and Homes for Children Romania contribuie de 15 ani la inchiderea vechilor leagane si gasirea unor solutii cat mai apropiate de ideea unei familii.

Pana acum, peste 12 mii de copii au fost salvati de la abandon si aproape 5.000 au fost scosi din institutiile statului.

VIDEO PROTVPLUS.RO