Cea mai mare amenintare pentru Europa.Clasamentul tarilor care isi pierd populatia. Romania, locul 2

Dată publicare: 06-04-2013 14:40
Dată actualizare: 09-04-2013 06:56


populatie

Pe langa probleme economice cu care se confrunta in aceasta perioada, Europa incearca sa stopeze ceea ce va deveni cea mai mare problema a continentului in anii urmatori: imbatranirea populatiei.

Este stiut faptul ca pe continent mor mai multi oameni decat se nasc, iar imbatranirea populatiei va avea efect asupra intregii economii.

Dar desi statele europene separat, dar si Uniunea Europeana, la nivel central, au luat mai multe masuri in ultima perioada pentru incurajarea natalitatii, cifrele de la Eurostat arata ca amenintarea inca persista, iar unele state, in particular, vor avea mari probleme din aceasta cauza.

Mai jos gasiti topul tarilor care vor fi cel mai afectate de scaderea natalitatii peste 50 de ani, clasament realizat pe baza ratei de dependenta, iar Romania ocupa un loc fruntas.

Rata de dependenta a Eurostat pentru anul 2060 este calculata ca fiind raportul dintre numarul de persoane peste 65 de ani estimat si numarul de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani, ca procent.

Citeste mai multe despre acest top pe www.incont.ro

Sursa: incont.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO