Ce zici de asta? Politistii rutieri ar putea avea norma de amenzi

Ultimul update: Joi 09 August 2012 18:54
Data publicarii: Vineri 25 Iunie 2010 00:00
Categorie: Social

Ca sa nu mai fie loc de comentarii, sefii politiei vin cu o propunere care o sa ii enerveze pe multi soferi. Confirma ca ar vrea sa le faca agentilor de la rutiera o norma de cinci amenzi pe zi.

Astfel de lucruri se intampla deja in toata tara, doar ca sefii de inspectorate nu recunosc situatia. Politistii de rand, sustinuti de sindicate, contesta propunerea superiorilor.

Nenumarate sesizari ale cetatenilor care reclama ca politistii nu-si fac datoria, decizii locale ale sefilor de inspectorate care normeaza dupa bunul plac munca politistilor de la rutiera sau fac avansari preferential - acestea sunt doar cateva dintre motivele invocate de sefii politiei rutiere, care vor acum norma de amenzi.

Pe de alta parte, agentii, sustinuti de sindicate, cred ca o astfel de lege i-ar obliga sa stea efectiv la panda. In plus, sustin politistii, sunt zile in care sunt obligati sa se ocupe de alte evenimente, cum ar fi sesizari, accidente sau dirijarea traficului la un miting, de exemplu. Asta, desi mare parte sunt deja obligati neoficial de sefii directi sa aduca mai multi bani la buget.

Intr-un judet al Romaniei agentii sustin ca au de cateva luni bune o norma de amenzi. Este un ordin dat de superiori care se executa, nu se discuta.

''Ni s-a comunicat verbal numarul de 15 amenzi zilnice. De multe ori politistii rutieri sunt nevoiti sa aplice masura sanctionarii contraventionale impotriva unor conducatori, desi acestia nu intrunesc intocmai aceste masuri. Sunt nevoiti sa stea peste program pentru a intocmi procese verbale de sanctiune contraventionala conducatorilor auto, ca raportul de activitate sa fie stufos'', marturiseste un agent de la Politia Rutiera care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Daca tot s-a aflat ca exista subordonati nemultumiti, cei din directia rutiera vor sa stabileasca niste reguli general valabile.

"Sefii din Politia Rutiera le cer agentilor sa vina cu un anumit numar de sanctiuni aplicate. Nu s-a impus niciun fel de plan, este doar o propunere vis-a-vis de o cuantificare. Tocmai pentru a elimina abuzuri din partea oricarui sef vis-a-vis de afinitati, respingeri, care sa conduca la o apreciere eronata a unui lucrator'', spune comisarul-sef Lucian Dinita.

Sindicalistii sunt de alta parere: ''Nu este OK de a norma munca de politie, pentru ca interesul institutiei este de a preveni. Politistii nu trebuie sa fie vanatori de contraventii", spune Vasile Lincu, presedintele Prolex.

Seful politiei a anulat propunerea si retrimis-o la initiatori sa o reformuleze.

180 de soferi ramasi fara permis, 5400 de amenzi intr-un singur weekend
180 de soferi ramasi fara permis, 5400 de amenzi intr-un singur weekend
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cadouri pentru copii
Elevii unei școli din Bacău s-au transformat în Moș Crăciun. Gestul făcut pentru alți copii
Surpriza de care au avut parte 120 de săteni din zone izolate din Bihor
Împreună putem salva o viață. Cum puteți dona pentru primul spital de oncologie pediatrică
Cum a reușit un tânăr român care nu s-a angajat niciodată să creeze o afacere de succes
Serbări de Crăciun. Ce ar trebui să facă părinții pentru a nu pune presiune pe copii
Goana nebună după cumpărături. Cât costă un coș cu bunătăți tradiționale
cozonaci
Zece milioane de cozonaci, în casele românilor de sărbători. Preţul celui tradițional
14 copii de la o casă de tip familial din Alba au primit cadouri de Crăciun
Reacția a doi turiști scoțieni când gustă din slănină și jumări în Sibiu
Motivul pentru care tinerii români se desprind greu de casa părintească. Argumentul lui Ionuț
Școli din Capitală, înfrumusețate de artiști stradali: ”Într-o prima fază oamenii au fost reticenți”
Vinul fiert, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cele mai căutate reţete în preajma Crăciunului