Ce preturi au gasit in magazine "vanatorii de promotii" la doar cateva zile dupa Paste

Dată publicare: 15-04-2015 18:37
Dată actualizare: 18-04-2015 07:03


Ce conteaza ca Pastele a trecut. Sa nu credeti insa ca romanii s-au oprit din cumparaturi. Dimpotriva. In piete si in magazine "actioneaza" acum asa-zisii vanatori de promotii.

Fie nu si-au permis o masa imbelsugata de sarbatori, fie au dat gata toate bunatatile si au mers sa se aprovizioneze din nou. Spre satisfactia lor, comerciantii fac reduceri la carnea de miel, cozonaci si dulciuri.

"Veniti marti ca e marfa ieftina". Asta ne sfatuia cu o zi inainte de Pasti o precupeata din Piata Obor. I-am ascultat sfatul si am gasit la tarabe ceapa verde, usturoi, ridichi si spanac chiar si la jumatate de pret, fata de saptamana trecuta.

"Inainte de paste erau preturile mai scumpe pentru ca marfa nu a iesit cum trebuie la taran. A iesit putina si atunci oamenii au profitat si au marit si preturile", spune un vanzator.

Si cum s-a dat sfoara-n tara ca s-au ieftinit verdeturile, gospodinele si-au luat plasele si au navalit in piete.

Si marile magazine sunt pline de "vanatori de promotii". O domnisoara si tatal ei au fost trimisi de sefa casei cu lista la cumparaturi.

Carnea si organele de miel s-au ieftinit de 3 ori. Iar la un cozonac cumparat, pe al doilea il primiti la jumatate de pret.

Reduceri mari sunt si la dulciuri, spre bucuria copiilor. Un iepuras de ciocolata, de pilda, costa 2 lei, cu 50% mai putin fata de saptamana trecuta. La jumatate de pret se vand si pachetele cadou. Pentru un vin, un cozonac, o ciocolata si cateva bomboane platiti acum doar 35 de lei.

Reduceri sunt si la oua, mezeluri si branzeturi. Asadar cat ne-ar ajunge astazi masa de Paste?

"Masa de Paste inainte m-a dus la 4-5 milioane. Si acum e mai ieftin cu un milion-doua”, explica un "vanator de promotii".


VIDEO PROTVPLUS.RO