Ce au descoperit anchetatorii despre mama care si-a abandonat tripletii in maternitate. Cati copiii mai are femeia

Dată publicare: 24-09-2015 16:56
Dată actualizare: 27-09-2015 07:29


Ancheta ia amploare in cazul femeii care si-a lepadat 3 fetite in maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Autoritatile vor sa vada cati copii are in realitate, pentru ca a aparut informatia potrivit careia ar fi nascut 10 de-a lungul timpului.

Tripletii abandonati de mama in maternitatea din Drobeta Turnu Severin nu vor putea fi adoptati mai devreme de un an de zile. Atat dureza procedurile obisnuite, spun cei de la protectia copilului. Intre timp, cererile pentru adoptia Cristinei, Alexandrei, si Izabelei, curg cu sutele.

Mai intai, trebuie sa se faca o ancheta in familie, caci nu se stie exact cati copii a nascut la viata ei mama fetitelor. Se pare ca este vorba despre zece prunci, sase dintre ei dati rand pe rand unor rude. In acest moment, cele trei fetite nou-nascute sunt intr-un centru pentru copii abuzati.

Cele trei fetite, abandonate de mama imediat dupa nastere sunt sanatoase si se dezvolta bine, spun medicii. Se pare insa ca va trece mult, pana sa stea intr-un camin adevarat.

Angelica Boceanu - Directia Protectia Copilului: “Daca parintii si rudele pana la gradul 4 declara in scris ca nu doresc sa se ocupe de cresterea lor si ingrijire, iar daca dupa termenul de 60 de zile nu s au razgandit si au revocat aceasta declaratie fetitele pot fi declarate adoptabile. Exista cereri - a sunat foarte multa lume.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a afla cati frati si surori au de fapt cele trei fetite. Vecinii au povestit ca mama lor ar fi adus pe lume nu mai putin de 10 copii. Unii ar fi acum crescuti de rude.

Localnica: “Se aude ca a vandut, dar noi nu stim, ii vedeam pana la un timp si apoi nu-i mai vedeam.”

Acest barbat sustine ca, in urma cu cativa ani, a primit un copil de la mama fetitelor dar nu a dat nici un ban pentru el:
Barbat: "Nu s-a dus pana acum la scoala, dar va merge.
Reporter: Cati ani are ?
Barbat: 11 sau 12 ani, ceva de genul asta."

Localnica: “L-a dat la o sora de a lui, la Strehaia, ei zic, sa mearga sanatos si nu l-am mai vazut nici in ziua de azi.”

Bunica adoptiva: “Ni l-a dat ca nu are fata copii. Ni l-a dat noua ca nu are cu ce il tine ca au multi copii.”

Ionut Simion - asistent social Primaria Jiana: “Cand am facut ancheta sociala ne-au prezentat doua baieti si 2 fetite. Noi pe baza certificatului de nastere care nu are o poza nu putem face o diferentiere.”

Autoritatile au incercat sa indrume familia spre un cabinet de planning familial, in speranta ca mama nu va mai naste si alti copii, pe care sa nu aiba cu ce sa ii creasca. Nu este clar ce au facut cu tabletele contraceptive, insa la scurt timp au venit pe lume tripletii.

Marius Armeanu - viceprimar comuna Jiana: "S-au dus la dispensarul din localitate, au fost trimis la un specialist ca sa nu mai faca copii pentru ca situatia lor e precara. Sigur au ajuns acolo li s-a dat un tratament, ca l-or fi luat sau nu, dar se vede ca in urma lui au facut trei tripleti.”

Cercetarile de acum ar putea duce inclusiv la decaderea din drepturi a parintilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO