Cativa parinti din Cluj au adunat fonduri pentru un spital care nu fusese renovat de 40 de ani

Dată publicare: 04-11-2013 20:28
Dată actualizare: 07-11-2013 00:01


Daca statul nu face mare lucru pentru sistemul sanitar romanesc, iata ca o mana de ardeleni destoinici au demonstrat ca prin ambitie si implicare pot schimba ceva.

200 de parinti din Cluj, care au vazut ca spitalul de pediatrie unde au fost internati la un moment dat copiii lor arata jalnic, s-au hotarat sa stranga fonduri si sa renoveze macar sectia de chirurgie, unde nu se mai facusera investitii din anii '70. Oamenii au adunat in 4 ani, din donatii si colaborari, cu diverse fundatii 40.000 de euro.

In 2009 Catalin Chis avea un baietel de 2 ani si, cand a ajuns cu el la pediatrie, s-a cutremurat. Lipsea aparatura de baza, iar copilul era trimis dintr-o parte in alta fara rost.

"Am avut o experienta mai putin placuta cu fiul meu cel mare. Am putut sa incep sa gandesc in mod normal ca pot si este in responsabilitatea mea sa ma implic in societate si sa incerc atat cate resurse am sa schimb in proximitatea mea unele lucruri", declarat barbatul.

A pus bazele unei fundatii si toata lumea a inceput sa caute metode de finantare. Situatia era disperata la pediatrie: in salile de operatie, in locul unor lampi complexe, medicii aveau un singur bec.

Cu ajutorul unei fundatii din Luxemburg, parintii au dotat bucataria spitalului cu aparatura de 30.000 de euro.

In plus oamenii au donat o masina de transport care a costat peste 15.000 de euro.

Parintii din Cluj vor sa puna si bazele primului call center de pediatrie din tara, unde sa primeasca raspunsuri direct de la medici.


VIDEO PROTVPLUS.RO