Cât va costa parcarea în București de la 15 august 2022 și la cât ajunge amenda

parcare
Shutterstock

Tariful pentru parcarea pe locurile publice (mai puțin parcările de reședință) din Capitală se schimbă de la 15 august.

Astfel, Capitala va fi împărțită trei mari zone, Zona 0, Zona 1 și Zona 2.

Tarifele vor fi:
Zona 0: 07:00 – 23:00 – 10 lei/oră
Zona 1: 07:00 – 23:00 – 5 lei/oră
Zona 2: 07:00 – 19:00 – 2,5 lei/oră

Plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. De asemenea, tariful pentru zona 0 și pentru zona 1 se aplică pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire.

Iată cum sunt împărțite zonele

ZONA 0: aria delimitată de străzile Piața CA Rosetti - Str. Tudor Arghezi - Str. Dr. Dimitrie G Gerota - Str. Jean Louis Calderon - Strada CA Rosetti - Bdul. Nicolae Bălcescu - Str. Ion Câmpineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independenței - Str. Halelor - Piața Unirii - Bdul. Unirii - Bdul. Mircea Vodă - Str Matei Basarab - Bdul. Hristo Botev - Piața CA Rosetti

Citește și
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

ZONA 1: aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile: Piața Francofoniei - Calea 13 Septembrie - Sos. Panduri - Bdul. Geniului - Sos. Cotroceni - Splaiul Independenței - Bdul. Mihail Kogălniceanu - Str. Vasile Pârvan - Str. Berzei - Str. Gării de Nord - Piața Gării de Nord - Calea Griviței - Sos. Nicolae Titulescu - Bdul. Banul Manta - Bdul. Ion Mihalache - Str. Aviator Popișteanu - Bdul. Expoziției - Str. Parcului - Str. Tipografilor - Sos. București_Ploiești - Bdul. Aerogării - Str. Nicolae G Caranfil - Bdul. Beijing - Bdul. Mircea Eliade - Calea Floreasca - Str. Polonă - Str. Mihai Eminescu - Str. Traian - Bdul Pache Protopopescu - Sos. Mihai Bravu - Str. Traian Popovici - Calea Dudești - Bdul. Octavian Goga - Str. Nerva Traian - Bdul. Gheorghe Șincai - Str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - Bdul. Mărășești - Piața Libertății - Str. Mitropolit Nifon - Piața Regina Maria - Bdul. Libertății - Piața Francofoniei

ZONA 2:  aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București. 

Există și abonamente

Primăria Capitalei a pus la dispoziția bucureștenilor și abonamente.

Pentru eliberarea abonamentului, riveranii (persoane fizice care posedă autoturisme și au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public) trebuie să prezinte buletinul de identitate care să demonstreze faptul că domiciliază pe strada pentru care doresc să li se elibereze abonamentul și certificatul de înmatriculare al autovehiculului care să demonstreze că respectivul autoturism este proprietatea sa ori copia după contractul de leasing pentru persoana fizică pentru dovedirea faptului că solicitantul deține în folosință autovehiculul respectiv. Pentru a se putea acorda acest tip de abonament, adresa din certificatul de înmatriculare trebuie să fie aceeași cu cea din buletin.

Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

Persoanele juridice au, la rândul lor, posibilitatea de a opta pentru abonamente fără rezervarea locului de parcare de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare din zonele 0, 1 sau 2, în intervalul orar 07:00-23:00 sau pentru abonamente cu rezervarea locului de parcare, pe o durată de o lună, un semestru sau un an, 24/7.

Operatorii economici care dețin autocare sau autoturisme în sistem car sharing au la dispoziție tarife unice pe oră, respectiv lunare, menționate mai jos:

Amenda pentru neplata parcării va fi penalizată cu amendă de 200 de lei /zi și cu imobilizarea autovehiculului prin blocarea roții sau a parbrizului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
Citește și...
Schimbări majore în sistemul de parcare din București. Unde și de când nu se mai poate parca gratis
Schimbări majore în sistemul de parcare din București. Unde și de când nu se mai poate parca gratis

Șoferii bucureșteni trebuie să fie mult mai atenți unde își vor lăsa mașinile de acum înainte, pentru că Primăria Capitalei vrea să facă ordine și nu va mai permite parcările neregulamentare și nici gratuit în unele zone.

Recomandări
Florin Piersic a fost operat, medicii i-au scos proteza de la genunchi. Actorul este la terapie intensivă, în stare stabilă
Florin Piersic a fost operat, medicii i-au scos proteza de la genunchi. Actorul este la terapie intensivă, în stare stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul Foișor din București, unde medicii i-au îndepărtat proteza de la genunchi de la care au pornit toate problemele îndrăgitului actor.  

Israelul face prăpăd în Rafah și nu ține cont de amenințarea lui Biden: „Dacă trebuie, vom lupta cu unghiile”
Israelul face prăpăd în Rafah și nu ține cont de amenințarea lui Biden: „Dacă trebuie, vom lupta cu unghiile”

Forţele israeliene au bombardat zone din Rafah, joi, afirmă locuitorii palestinieni, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu a respins ameninţarea preşedintelui SUA, Joe Biden, de a opri livrările de arme către Israel dacă atacă oraşul din sudul Gaza.

Ce spune ministrul Sănătății despre presupusa infectare a lui Florin Piersic în cursul procedurilor medicale
Ce spune ministrul Sănătății despre presupusa infectare a lui Florin Piersic în cursul procedurilor medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi seara că nicidecum nu se poate vorbi despre o infectare a actorului Florin Piersic în cursul procedurilor medicale.