Cat am baut, cat am petrecut, cat am dat in cap? Bilantul Pastelui 2010


Ultimul update: Luni 02 Iulie 2012 16:06
Data publicarii: Luni 05 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
baba gunoaie

Sute de oameni au tras la masea pana n-au mai putut de Sfintele Sarbatori si au ajuns la Urgente. Altii au incurcat stomacul cu un sac fara fund si au infulecat peste masura din bunatatile mesei pascale. Cu toate astea a fost cel mai linistit Paste!

Vestile bune au venit de la Politia Romana. De cativa ani incoace n-a mai fost atata "liniste" pe strazi si asta se vede in faptul ca numarul infractiunilor a scazut fata de anul trecut: talhariile cu 8%, iar cele de omor si vatamare corporala cu 33%. S-au dat totusi aproape 28.000 de amenzi.

Turismul de Paste nu i-a dat peste cap pe proprietarii de pensiuni si pe hotelieri. Numarul celor care care au petrecut Pastele in tara a scazut cu 25%. Din datele Federatiei Patronatoler din domeniu, au fost cam 38.000 de turisti. In medie, acestia au cheltuit 405 lei doar pentru cazarea si masa inclusa in pret.

In total, in casieriile hotelurilor, vilelor sau pensiunilor au intrat aproximativ 15 milioane de lei. Putin, daca ne gandim ca anul trecut se cheltuiau 25 de milioane de lei de catre cei 48.500 de turisti.

Anul acesta oamenii n-au mai avut bani de hotel cu piscina si Jacuzzi asa ca a fost bataie mare pe ofertele pensiunilor de la sate. Nici Valea Prahovei nu a mai fost atat de aglomerata – hotelurile abia au umplut 40% din camere.

La capitolul destinatii externe, 4.000 de turisti au ales Bulgaria si Grecia unde au cheltuit, in medie, 120 euro de personae, doar pe cazare.

Revenim in tara unde sute de oameni au avut un Paste pe care il vor uita cu greu. Nu de frumos ce a fost, ci pentru ca l-au petrecut la Urgente. Numai in Bucuresti si Ilfov au fost 2.100 de solicitari la Ambulanta. Multe dintre cazuri au fost persoane puternic alcoolizate. 60 de oameni au intrat chiar in coma, de la bautura.

 

Sursa: Mediafax

Hristos a inviat! Milioane de romani au participat la slujba de Inviere
Litoralul romanesc, pustiu de Paste: turistii au preferat Bulgaria
VIDEO PROTVPLUS.RO