Căsuțe cu cărți donate în parcurile din Galați. Copiii au fost încântați de idee

17-07-2018 17:31


Educaţie pentru lectură în parcurile din Galaţi. Elevii unui colegiu au amenajat în grădina publică a oraşului mai multe căsuţe în care au lăsat cărţi.

Volumele donate de adolescenţi pot fi împrumutate de trecători, sau pot fi chiar luate de tot, dacă beneficiarul se angajează să aducă o altă carte la schimb. Ideea va fi dezvoltată în toate parcurile din Galaţi şi chiar în staţiile de autobuz şi tramvai.

Primele "căsuţe cu poveşti", aşa cum le-au denumit elevii, au fost amplasate luni în Grădina Publică din Galaţi. Peste 150 de titluri care îi aşteaptă pe trecători, de la copii, la bunici.

Copiii au fost foarte receptivi şi au început să răsfoiască încântaţi paginile cărţilor.

Cei care au organizat aceste mini-biblioteci în aer liber sunt elevii unui colegiu tehnic din Galaţi, care au donat aproape 500 de cărţi. Tot ei au construit căsuţele cu poveşti.

Regulamentul care trebuie respectat de cei care vor să citească o carte este simplu:

"Pot veni, împrumuta o carte şi, eventual pot dona. Ideea e să montăm căsuţe în toate parcurile din municipiul Galaţi şi apoi nişte mini-mini biblioteci în staţiile de autobuz, în refugii”, spune prof. Silviana Ciupercă, directorul Colegiului Aurel Vlaicu, Galaţi.

Proiectul se desfăşoară vreme de un an.

VIDEO PROTVPLUS.RO