Castele romanesti de vanzare. Cat costa si unde se gasesc

08-05-2011 18:15

Daca ne-am ocupa de cele peste 1000 de conace si castele din tara noastra, am castiga bani frumosi, asa cum se intampla in Franta sau Germania, unde turistii platesc oricat numai sa vada aceste bucati de istorie.

Dar la noi cele mai multe castele sunt in paragina, iar proprietarii vor sa le vanda mai repede. Agentii spun ca preturile sunt si de trei ori mai mari decat in alte tari, asa ca nu e de mirare ca nimeni nu cumpara aceste proprietati.

Proprietarul unuia dintre castelele din Romania este un om de afaceri din Deva. Pe domeniul care se intinde pe aproape trei hectare a construit chiar si o piscina si un teren de tenis. Vrea 900.000 de euro pentru tot.

Cu 5 milioane de euro poate fi cumparat un castel de la Mintia. Are peste 10 camere, un teren de cinci hectare si acces la malul Muresului.

Conacele si castelele noastre sunt mai scumpe decat in alte tari.

De exemplu, in Ungaria un castel vechi din 1800, construit pe aproape 7 hectare, costa putin peste 500.000 de euro. La acelasi pret, dar cu un potential turistic mult mai mare, gasim un castel medieval in Germania. 

Cititi si:

Asa ceva n-ai mai vazut. Cel mai tare VIDEO filmat la o nunta

Pe tunete, fulgere si ploaie torentiala, Shakira a dansat in sutien


VIDEO PROTVPLUS.RO