Cardul national de sanatate va avea toate datele medicale ale asiguratului


Ultimul update: Luni 16 Iulie 2012 16:33
Data publicarii: Sambata 06 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Medic

Cardul national de sanatate se va elibera contra cost si va avea inregistrate toate datele asiguratului: bolile cu risc vital, grupa sanguina si Rh-ul sau donarea de organe. Asa prevede un proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Sanatatii.

Conform sursei citate, cardul national de sanatate va cuprinde doua feluri de date:

1. date de identitate ale persoanei asigurate: codul numeric personal, codul de asigurat, data expirarii cardului, numarul de identificare si acronimul casei de asigurari de sanatate care emite cardul

2. date privind sanatatea asiguratului, care vor fi stocate pe cipul cardului: diagnostice medicale cu risc vital, grupa sanguina si Rh, numarul de solicitari de servicii medicale prin codul furnizorului, dovada achitarii contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, statusul de asigurat: sanatos sau bolnav cronic, status donor organe, tratamente speciale

Tot aici vor fi incluse si informatiile despre medicul de familie: nume, prenume, date contact sau date referitoare la coasigurati.

In ceea ce priveste costurile acestui card national de sanatate, acestea vor fi suportate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, impreuna cu ... asiguratul.

Conform proiectului Ministerului Sanatatii, cardul se va emite individual pentru fiecare asigurat cu varsta peste 14 ani.

Citeste AICI textul integral al proiectului de lege!

 

Sursa: Pro TV

Romania, sa fii sanatoasa! Bolnavii isi aduc mancare de acasa la Slatina
Cseke: Coplata, introdusa probabil in primul semestru al anului viitor
Romanii vor avea card national de sanatate pana in 2012
VIDEO PROTVPLUS.RO