Capitala lui "sapa, astupa". Bucurestenii se plang ca traiesc intr-un santier in care o groapa se asfalteaza si de 4 ori

Dată publicare: 25-09-2015 19:38
Dată actualizare: 28-09-2015 07:06


Bucurestiul s-a transformat intr-un santier urias, spre disperarea locuitorilor. De multe ori, muncitorii sapa si astupa aceeasi groapa de 3-4 ori, se plang oamenii.

Nu au scapat de reparatii, nici localitatile din jurul Capitalei. Din cauza unor drumuri inchise, locuitorii din Pipera, de pilda, s-au trezit aproape izolati de Bucuresti.

Cei care locuiesc pe bulevardul Pantelimon din Bucuresti sunt revoltati. Oamenii spun ca o lucrare care costa peste 50 de milioane de euro si care ar trebui sa fie gata in iunie 2016 se face romaneste. Acesti muncitori au decopertat asfaltul proaspat pus si au blocat o banda intreaga.

"- Trebuie sa montam canalele ca mai vine un strat de asfalt.
- Nu era normal sa va ganditi la asta inainte?
- Asta nu e treaba mea."

Nu este nici treaba muncitorilor care lucreaza la largirea bulevardului Pipera. Cei care locuiesc in zona povestesc ca urmaresc de cateva luni o poveste absurda.

"Asta este a 3 oara cand se sapa. Pe aceeasi suprafata si peste trei saptamani se mai sapa o data."

"Din iunie, sapa intruna. Astupa, sapa, astupa, sapa. "

Rezultatul? Unele afaceri sunt in pragul faliment, iar locuitorii vor sa se mute. Daca mai pot, pentru ca o iesire din Pipera a fost blocata, iar a doua se blocheaza la fiecare zece minute cand trece trenul.

"Cei care au case in Bucuresti se muta, cei care au neamuri se muta si tot asa, este restrictionat accesul catre Bucuresti si stam la o bariera mii de oameni."

Strada Erou Iancu Nicolae din Pipera mai este numita si Bulevardul Milionarilor, pentru ca aici densitatea de milionari pe kilometru patrat este cea mai mare din Romania. Bulevardul in sine nu arata de milioane, este in stare deplorabila cu stalpi pe sosea, unii dintre ei risca sa cada.

Cei de sus spun ca regreta disconfortul creat. "Sa fie mai atenti la semnele puse pe amplasament cu rutele ocolitoare. Noi sustinem ca exista o coordonare, pe amplasamentul respectiv nu am avut interventii de genul acesta", spune Dragos Stelniceanu, arhitectul sef al orasului Voluntari.

Lucrarile din Pipera costa peste 17 milioane de euro si ar urma sa se termine la sfarsitul acestui an, promite primaria. Nu sunt singurele lucrari din jurul Bucurestiului care creaza ambuteiaje.


VIDEO PROTVPLUS.RO