CAMERA ASCUNSA. Vezi cine si cum te pacaleste la munte!

Dată publicare: 25-12-2009 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 02:14


"Poftiti la baiatu' - cazare si transport la preturi mici!" - asa incepe povestea ilegala a particularilor care vaneaza turistii ce merg la munte, inca de cand pun piciorul in gari.

 

Cei care se lasa ademeniti risca sa fie purtati dintr-o casa in alta, doar ca sa le iasa bani taximetristilor particulari. Sau si mai rau, sa-si petreaca aceste zile libere printre gandaci.

Gara din Brasov. Nici nu opreste bine trenul, ca turistii sunt acostati de intermediari sau chiar de proprietarii care isi inchiriaza casele.

Reporterul accepta o oferta si merge spre masina barbatului. Politia, invatata cu aceste tehnici, intervine. Omul nu recunoaste nici in ruptul capului ca tocmai ce a oferit servicii de cazare.

In Predeal, aceeasi concurenta a particularilor. Un barbat promite cazare la vila si ajunge cu turistii la el acasa, adica o camera batraneasca.

Cum nu s-au inteles la pret, reporterii-turisti se intorc in gara. Acolo alti doi barbati le garanteaza ca ii duc la o pensiune in conditii de vis. In realitate, ii duc cu vorba - nu sunt locuri libere.

De ce au fost purtati turistii pana acolo, cand se stia din start ca nu sunt locuri? Intermediarii primesc un comision de la taximetristii care ii duc la destinatie pe clienti si care de altfel au tarife chiar si de patru ori mai mari decat firmele atestate.

Cei prinsi ca acosteaza persoane pentru transport sau cazare risca amenzi intre 500 si 5.000 de lei.

Tags: furturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO