CAMERA ASCUNSA: Internetul a ajuns taraba de tranzactii ilegale cu acte pentru masini si numere de inmatriculare

Ultima actualizare: 30-03-2014 00:09

Escrocii nu mai stiu ce sa inventeze ca sa faca rost de bani. Au transformat internetul intr-o mare taraba, unde vand mai nou acte pentru masini, numere de inmatriculare si serii de identificare.

Si, culmea, au si clienti. Cei care sunt prinsi ca folosesc asemenea documente ori falsifica seria sasiului unui vehicul pot sta dupa gratii si 3 ani.

Cartea de identitate a masinii, talonul, numerele de inmatriculare, ITP-ul si polita RCA, adica actele unui autoturism distrus complet dupa un accident. Pe toate le vinde un individ, cu care ne intalnim, chipurile, ca sa negociem. Aflam ca masina lovita nu mai are seria de sasiu, insa tine sa ne linisteasca asigurandu-ne ca putem circula, pentru ca are pile.

Discutie CAMERA ASCUNSA

"- 6 milioane e ultimul pret. M-a sunat mai multa lume pentru acte. Acelasi lucru vreau sa il fac si eu, bine, dar eu n-am seria si merg asa. Pai asta e, ca daca nu ai serie, ce Dumnezeu...cand te duci sa faci ITP-ul verifica seriile, iti verifica seria dar cu spaga se rezolva.

- Ma ajuti daca e?

- Da, va duc.

- Si cat costa?

- E taxa 1.200.000 si eu am mai dat 2 milioane.

- Pentru serie...

- Pentru tot. Nu s-a mai uitat la ea, nu nimica. Doar ii pune stampila bine, asta cand faci ITP-ul, dar il ai pana in 2015".

Si nu e un caz singular. Sute de asemenea anunturi sunt pe internet in toata tara. Pentru 10 milioane, un alt "intreprinzator" din Constanta ne ofera toate actele.

Cu toate acestea, 950 de soferi au fost depistati anul trecut de cei de la Registrul Auto Roman ca au modificat seria de sasiu, lucru nepermis de lege.

De ce ar fi tentati unii soferi sa recurga la astfel de tertipuri?

Autoritatile au identificat cateva situatii:

Cei care au o masina accidentata, in loc sa o repare, cumpara la un pret mult mai mic una identica pe care muta seria.

Altii vor sa-i insele pe asiguratori. Asa ca prefera sa cumpere un vehicul vechi si ieftin, caruia ii dau identitatea unuia mai nou, il asigura la o valoare mare, ii dau foc si incaseaza polita.

Indiferent de motiv, toti cei prinsi risca sa infunde puscaria.

Pedepsele sunt aceleasi si in cazul celor prinsi ca intervin asupra seriei de sasiu. Scapa doar cei care au ajuns sa cumpere, fara sa stie, un astfel de autoturism.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO