Singurul câine din România care poate să descopere cadavre înecate


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2019 20:13
Data publicarii: Vineri 22 Martie 2019 19:35
Categorie: Stiri Sociale

Cel mai bun prieten al omului poate fi și un excelent partener în misiune, pe care toți colegii se pot baza. Șase agenți cu blăniță au primit vineri titlul de câinele polițist al anului. 

Inteligenți și bine dresați, câinii fac echipă bună cu polițiștii și îi ajută să îi prindă, pe infractori. Tefa, Teba, Adak, Rabal și Lebac sunt în acest moment cei mai cunoscuți câini din România, în special de infractori. Câinii sunt foarte pricepuți și le iau urmă fugarilor. Găsesc fără probleme și substanțele interzise. Iar Nom le-a fost coleg până de curând.

Nom este câine polițist care a lucrat nouă ani în Poliția Română. De o lună însă a ieșit la pensie, dar colegii îi mulțumesc pentru că i-a ajutat de-a lungul carierei să rezolve cazuri importante. De exemplu, este singurul câine din România care poate să descopere cadavre înecate. 

În 2012, Nom a descoperit pe fundul lacului Bicaz trupul unei femei dispărute.

„La acea vreme, era o adâncime de aproximativ 70 de metri la nivelul luciului de apă. Apogeul carierei sale a fost un caz de omor deosebit de grav, unde s-a semnalat cu ajutorul unui om și s-a descoperit prezența unui cadavru de sex feminin, de aproximativ 6 ani jumătate îngropat la adâncimea de un metru”, a declarat ag. şef princ. Alin Pascu, IPJ Sibiu. 

Adak are puțin peste 1 an, dar a ajutat până acum la prinderea unui bărbat care a încercat să jefuiască o banca din centrul Capitalei.

Și Lebac a reușit să prindă un tâlhar.

„Autorul a intrat în curte și în casă peste o familie. I-a lovit, i-a bătut. A furat și a fugit. Cu câinele am reușit să-l descoperim după geaca abandonată de la față locului”, spune ag. şef adj. Ionel Sima, Serviciul Criminalistic IPJ Constanța.

Copiii care visează să devină polițiști au urmărit cu atenție demonstrațiile de dresaj făcute de agenții canini.

„Este foarte important să înțeleagă că atât polițiștii cât și câinii sunt prietenii lor și să nu fugă de ei atunci când îi văd pe stradă”, spune cms. şef RAMONA DABIJA, directorul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

În prezent, peste 500 de câini polițiști fac parte din Poliția Română.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: caini, dresaj, politie,

Momentul în care 3 căței sunt salvați dintr-un bazin cu smoală, la Timișoara
Un bărbat a sărit în apa înghețată a unui lac. Ce observase
Deţinutul periculos evadat de la Jilava a fost prins. Unde se ascunsese
VIDEO PROTVPLUS.RO