Cadourile zgarceniei si nepriceperii. 40% dintre romani au primit lucruri de care nu au nevoie

Dată publicare: 22-11-2012 19:59
Dată actualizare: 25-11-2012 06:49


Din nepricepere sau din zgarcenie romanii daruiesc foarte multe lucruri fara rost. Un studiu in materie arata ca aproape 40% dintre noi am primit de-a lungul timpului diverse atentii care nu ne-au facut placere.

Cum vin sarbatorile, exista din fericire solutii ca sa indreptam lucrurile. Ce ar fi, de pilda, sa incepem prin a-l intreba pe om ce isi doreste.

Mioara, de exemplu, se poate mandri cu o colectie intreaga de daruri inutile. Iata doua exemple: un glob pamantesc si un suport care ii pastreza calda cafeaua.

Cum era de asteptat, aproape jumatate dintre doamne si domnisoare se considera victimele unor cadouri neinspirate, arata un sondaj.

Aproape 30% dintre romanii de peste 50 de ani spun ca au primit daruri de care nu au nevoie. Numarul nemultumitilor creste cu 10% pentru cei care au pana in 30 de ani. Nimeni nu a indraznit sa ii intrebe pe copii.

Ca sa ne scoata din incurcatura, tot mai multe magazine vand carduri speciale - cardurile sunt incarcate cu o anumita suma, iar sarbatoritul isi achizitioneaza ce doreste. Psihologii ne indeamna totusi sa fim creativi.

Studiul a fost facut de Mednet Research, la inceputul lunii noiembrie, in 200 de companii cu peste 50 de angajati fiecare.


VIDEO PROTVPLUS.RO