Cadou de neuitat pentru 40 de copii sarmani din Baia Mare. Pentru unii a fost prima oara cand au pasit intr-o gradinita


Ultimul update: Duminica 05 Iunie 2016 07:06
Data publicarii: Joi 02 Iunie 2016 07:39
Categorie: Stiri Sociale

Ziua copilului a fost de neuitat si pentru 40 de pusti sarmani din Baia Mare. Au avut parte de o masa calda, dar si de parteneri de joaca asa cum multi doar viseaza - pe Mickey Mouse si Minnie.

Surpriza le-a fost pregatita de voluntari de la mai multe asociatii si de reprezentanti de la Directia pentru Protectia Copilului. Acestia vor sa le faca insa un cadou si mai de pret - sa ii convinga pe ei si pe parintii lor cat de utila este scoala.

Pret de cateva ore, pustii, care provin din familii sarmane, au simtit un alt gust al copilariei - unul mai dulce. Bucuria le-a luminat chipurile cand au vazut ca, in joc, alaturi de ei, intra personaje de poveste. Pentru unii a fost insa si prima oara cand au pasit intr-o gradinita.

Copiilor li s-a oferit ocazia sa participe la tot felul de activitati dedicate varstei lor. Multi dintre ei, chiar daca au 10-11 ani, nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Dar isi doresc din tot sufletul sa invete.

Voluntarii isi doresc sa ii atraga pe copii la gradinita si la scoala. Iar astfel de actiuni, spun ei, vor continua si in perioada urmatoare.

Eliana Coman, voluntar: "Scopul acestei activitati este de a impulsiona venirea la gradinita. Vrem sa le aratam si ca aceste activitati pe care le facem, le facem in folosul lor. "
 

Tags: 1 iunie, copii, scoala,

De 1 Iunie, Fundatia
VIDEO PROTVPLUS.RO