Cadou de an nou! Mai multe zile libere in 2009


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 13:24
Data publicarii: Luni 29 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Poate ca incetinirea cresterii economice in anul care vine va face ca sacul bugetului de stat sa fie mai saracacios la salarii. Nu aceeasi regula se aplica insa cand vine vorba de stat acasa…

Potrivit noilor modificari aduse Codului Muncii de catre parlamentari, angajatii din sistemul bugetar beneficiaza incepand cu 2009 de mai multe zile libere, considerate sarbatori legale.

Astfel, romanii incadrati in sistemul de stat vor avea liber pe 1 si 2 ianuarie, in prima si a doua zi de Pasti, de 1 mai (Ziua Internationala a Muncii), in prima si a doua zi de Rusalii (sau Coborarea Sfantului Duh, sarbatorita duminica, la 50 de zile după Pasti), pe 15 august (de Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare), pe 1 decembrie (de Ziua Nationala a Romaniei), in prima si a doua zi de Craciun.

In favoarea liberului de Sfanta Maria a intervenit chiar presedintele Traian Basescu, acesta fiind cel care a sustinut ca Romania ar trebui sa urmeze exemplul celorlalte 10 tari europene care au declarat 15 august sarbatoare legala (mai precis, Germania, Franta, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia si Portugalia).

Calendarul nu a tinut insa cu romanii care ar fi beneficiat de trei zile in plus de odihna anul viitor: Rusaliile se vor sarbatori pe 7 si 8 iunie (adica duminica si luni), iar ziua de 15 august pica sambata.

Vezi cum va fi vremea pana pe 6 ianuarie!
Traian Basescu isi oxigeneaza creierii la munte!
Aproape 50 de milioane de euro costa vacantele romanilor, de sarbatori!
VIDEO PROTVPLUS.RO