Buzoienii suna la 112: "Ajutor, mi-au furat oala cu ciorba!"

Dată publicare: 27-07-2011 16:48
Dată actualizare: 06-11-2012 19:52


Oala cu ciorba

Politistii din Buzau se plang ca au ajuns sa cerceteze sesizari din ce in ce mai hilare, care, odata reclamate, trebuie cercetate. Aceste actiuni necesita insa mobilizarea unor echipaje de anchetatori, timp si bani irositi.

Comandantul Politiei Buzau, comisar-sef Ion Marin, a declarat ca, in ultimele luni, politistii au fost nevoiti sa cerceteze furtul unor ghivece de flori, a unor pantofi tociti sau a unor animale care ulterior s-au dovedit a fi scapate din lant.

De asemenea, au fost unele persoane care au semnalat ca le-a disparut oala cu ciorba de pe aragaz.

Pentru ca legea ii obliga, politistii trebuie sa investigheze toate aceste reclamatii, iar la final sa ofere celor care au depus sesizarea rezultatul anchetei.

"A trebuit, de prea multe ori, sa mergem sa cercetam reclamatii de furt ale caror prejudicii au fost insignifiante. Am avut o reclamatie ca s-a furat o oala plina cu ciorba. Autorul a fost descoperit, insa nu am recuperat decat oala. O astfel de interventie este destul de costisitoare daca este sa calculam ca deplasarea la fata locului se face cu autoturismul, blocam cel putin doi oameni, plus costurile materialelor consumabile utilizate de ofiterul criminalist pentru ca, fiind vorba de un furt, trebuie sa procedam conform procedurii statuate de Codul de Procedura Penal", a explicat comisarul-sef Ion Marin, citat de Mediafax.

El a adaugat ca disparitia oalei cu ciorba a fost incadrata ca furt calificat, iar autorul, un copil de 14 ani, a primit decizie de neincepere a urmaririi penale, in timp ce parintii s-au ales cu avertisment.

O ploiesteanca a alertat Politia ca i-a fost furata masina, anuntand apoi ca a uitat unde o parcase

Marti, in jurul orei 13.00, o femeie din Ploiesti a sunat la numarul unic de urgenta 112 si a reclamat ca cineva i-a furat masina pe care a lasat-o parcata in zona Pietei Aurora, din cartierul Vest din Ploiesti,.

Imediat, o echipa de politisti a investigat furtul si a refacut traseul parcurs de femeia reclamanta. Asa ... au reusit sa gaseasca masina acesteia, care era parcata, fara nicio urma de spargere. Ulterior, femeia le-a marturisit politistilor ca ea a fost cea care a parcat masina in acel loc, insa a uitat unde a lasat autoturismul, intrucat are probleme la locul de munca.

Pentru ca alertat autoritatile fara motiv, ploiesteanca a fost amendata cu 500 de lei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO