Bucurie mare in Tara Oasului, unde s-au intors cei plecati la munca: "La Paris nu ne lipseste nimic, decat dorul de casa"

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

Bucurie mare pe ulitele din Tara Oasului. Cei plecati la munca in strainatate s-au intors acasa de sarbatori si se bucura impreuna cu familia de cateva zile de tihna.

Cum au ajuns, cei mai multi au facut primul lucru de care le era dor printre straini: si-au revazut prietenii, au colindat si au gustat o bucata de slanina afumata, langa un pahar de palinca. De 2 zile, strazile din localitatile unde osenii sunt plecati de ani buni in marile capitale europene au prins viata. Familia Cânţa s-a reunit acasa la Bixad si se bucura, impreuna cu cei apropiati, de sarbatori.

Parintii si cei patru copii ai lor sunt plecati la Paris de 15 ani si muncesc in constructii si amenajari interioare in casele de lux.

Ioan Canta: "La Paris nu ne lipseste nimic, decat dorul de casa, anturajul de aici, prietenii. Fiecare are o porecla, pe mine ma cheama Canta, in Paris sunt Jean Osanul. O slanina si o palinca oseneasca."

Pentru cei intorsi din strainatate, anul se incheie cu bine daca toata familia e reunita. Petrecerile au inceput cu prietenii si vor continua la vecini in fiecare zi pana cand, dupa sarbatori, oamenii isi vor face se din nou bagajele sa porneasca peste granita, la lucru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO