Ingropati in zapada de o saptamana, sinistratii din Braila povestec chinurile prn care au trecut


Ultimul update: Miercuri 05 Februarie 2014 07:00
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2014 18:34
Categorie: Stiri Sociale

Dupa o saptamana in care au stat ingropati in zapada, localnicii din satele greu incercate de iarna au primit ajutoare. Au povestit inlacrimati cum au mancat numai ce au avut prin casa si au asteptat infrigurati sa le intinda cineva o mana.

Militarii au ajuns la ei si le-au dat in sfarsit zapada de pe case, apoi le-au lasat alimente.

In judetul Braila, duminica, au fost deblocate drumurile catre localitatile izolate pana acum. Militarii au lucrat fara oprire pentru a-i scoate din zapezi pe batranii neajutorati care in ultima saptamana au trecut prin incercari grele.

"Da, toata zapada... gainile astazi le-am vazut, m-au dus baietii de mana. Am fost fara lemne, mi-au scos baietii astia astazi", a spus o batrana.

"Greu tare. Ma scuzati, am facut nevoia in galeata", a spus un altul.

Jandarmii din Braila, ajutati de cei din Bacau, au impartit si ajutoare. 1.600 de conserve, paini si apa au ajuns la cei care aveau nevoie disperata de ele.

"Paine, apa. Ne-am descurcat foarte greu ca nu am avut nici la pompa, nici la fantana nu am putut ajunge", a povestit un altul.

Au mai vazut zapezi asa mari, dar pe atunci erau in putere.

"In '54 a fost odata zapada, eram acasa fata, a facut taticu' tunel, da' ne jucam ca ne era draga, eram copii, da' acum nu mai mi-e draga", a povestit o batrana.

Toate drumurile din Braila - judetul in care zapada a pus cele mai mari probleme in ultimele zile - au fost deblocate. Se circula inca greu, pe unele sectoare doar pe unul dintre sensuri.

VIDEO PROTVPLUS.RO