Bucurestiul va fi albastru de Ziua Mondiala a Diabetului, pe 14 noiembrie

12-11-2010 00:00

Ateneul Roman

Pe 14 noiembrie, de Ziua Mondiala a Diabetului, sute de cladiri din intreaga lume sunt iluminate in albastru, sub sloganul "Sa aducem diabetul in lumina". In Bucuresti, evenimentul va fi marcat de la ora 18, in parcarea din fata Atheneului Roman.
 

Organizatorii au pregatit un spectacol de lumini pe fatada Ateneului, urmat de momentul iluminarii in albastru deschis. Aceasta culoare reprezenta culoarea sperantei si a Natiunilor Unite.

Evenimentul va fi prezentat de Toni Grecu, iar printre invitati oficialitati, persoane publice, pacienti, va fi prezent si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Evenimentele care vor marca ziua de 14 noiembrie sunt extrem de variate si numeroase. In 2010, peste 1.100 de monumente din intreaga lume vor fi iluminate.

Cele mai multe actiuni de acest tip vor avea loc in tari in care prevalenta diabetului este insemnata, precum Statele Unite (24 de evenimente), Canada (32 de evenimente) sau India (24 de evenimente), dar si in tari cu o prevalenta moderata: Argentina (17 evenimente), Brazilia (10 evenimete), Venezuela (8 evenimente) sau Peru (6 evenimente).

In Romania, peste 900.000 de persoane au diabet zaharat.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO