Bucuresti - la zeci de inundatii departare de lumea civilizata

Dată publicare: 23-06-2010 00:00
Dată actualizare: 01-10-2012 05:26


Am fi tentati sa spunem ca la tara, in satele uitate de lume, romanii au poate motive sa fie in primejdie atunci cand natura nu mai da semne de blandete. Dar la Bucuresti nu mai avem absolut nicio scuza sa vorbim despre inundatii, in 2010.

A turnat cu galeata, iar pe ulitele fara utilitati din sectoarele 1, 2 si 6 nu mai intra nimeni. S-au format balti uriase care se scurg in curti si chiar in case. Cu alte cuvinte, daca inca asteptati confirmarea aflati ca da, suntem la ani lumina distanta de lumea civilizata.

In sectorul 1, cei care stau pe strada Malul Mic fac diguri din nisip - drumul este mai inalt decat curtile lor si toata mizeria vine peste ei. In zona nu exista canalizare asa ca scapa cine poate sa dea ore in sir cu lopata, galeata si farasul.

Altii fac haz de necaz si au iesit cu unditele dupa peste in ape tulburi. Stau de generatii aici si nu se mai mira de nimic. Mai rau e de ultimii sositi in cartier. Si-au ridicat case frumoase si-au pavat curtile fara sa realizeze ca, dupa o ploaie serioasa, vor primi de la Cel de Sus si o piscina.

Doar cu masina de teren poti trece de hartoape. Un echipaj al politiei comunitare a ajuns in zona cu o vidanja, insa ar fi fost nevoie de mult mai multe.

Total inaccesibile au fost in primul rand arterele intrate in reabilitare unde sapaturile acoperite de apa i-au izolat pe locatari.

Nici in intersectiile din oras nu a fost o fericire. Canalizarea a dat pe afara si, de la rafale, a fost inevitabil o zi a ambuteiajelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO