Birocratia a inchis doua baze sportive moderne la Brasov. Ce planuri au pentru ele autoritatile, daca nu pot fi inchiriate

Ultima actualizare: 23-08-2016 06:59

Rezultatele slabe de la Olimpiada de la Rio reflecta si declinul puternic in care se afla sportul de masa, care este baza de selectie pentru cel de performanta.

In Brasov, de exemplu, doua baze sportive de traditie si cu dotari moderne zac abandonate din cauza birocratiei.

Baza Sportiva Olimpia si Centrul de Agrement Tampa erau foarte solicitate de de cei dornici de miscare, care au fost uimiti cand Consiliul Judetean, proprietarul ambelor baze, a anuntat ca le inchide.

Clubul de tenis Olimpia a functionat fara intrerupere aproape 150 de ani. Pana si Ion Tiriac a invatat sa joace tenis pe aceste terenuri. Din 2013 insa, de cand a fost preluata de Consiliul Judetean, in urma falimentului clubului sportiv care o adminstra pana actunci, baza a fost treptat inchisa si abandonata.

S-au organizat doua licitatii pentru inchirerea bazei sportive cu 15.000 de euro pe luna, insa nu s-a prezentat niciun ofertant.

La Centrul de Agrement Tampa situatie este la fel de sumbra.

In 2009, Consiliul Judetean a investit peste un milion de euro in modernizarea Bazei de Agrement Tampa. S-au refacut atunci piscina semiolimpica, cele doua sali de fitness, terenurile de sport de langa si chiar si barul de la intrare. Anul trecut, Curtea de Conturi a constat insa ca baza a fost administrata ilegal asa ca a fost inchisa.

Si aceasta baza a fost scoasa la licitatie pentru inchiriere, cu doar 6.000 de euro pe luna, dar tot fara succes. Oamenilor nu le vina se creada ca baza functiona in pierdere.

"In pierdere nu cred, pentru ca si amplasamentul este unul foarte bun, chiar aici, sub Tampa. Erau suprasolicitati", spun catica oameni.

Ambele baze urmeaza sa fie reevaluate, pentru a mai reduce chiria, insa este ultima incercare pentru ca legea nu permite ca tarifele sa scada mai mult.

Mihaela Chicomban, consilier relatii cu presa la Consiliul Judetean Brasov: "Noi speram ca investitorii brasoveni, iubitorii sportului si agrementului care au potential financiar sa ia in considerare aceste oferte, sa isi doreasca sa redeschida activitatea de sport si agrement in ambele cazuri."

Daca licitatiile vor esua, Consiliul Judetean ar putea transforma Centrul de Agrement Tampa intr-o baza de recuperare, iar Complexul Olimpia, intr-un muzeu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Femeia Alege
Femeia Alege | episodul 88

47:28
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!