Abandonat de mama intr-un bloc, un bebelus s-a incapatanat sa traiasca. Ce pedeapsa risca femeia care l-a parasit

Dată publicare: 30-03-2014 19:11
Dată actualizare: 02-04-2014 06:53


Lepadata de cea care a adus-o pe lume in scara unui bloc din Braila, o fetita s-a ambitionat sa traiasca. In timp ce iesea din casa o femeie a auzit-o plangand si a rugat imediat o vecina sa o ajute, sa ia copilul si sa sune la 112.

Medicii au preluat-o apoi cu multa grija si au decretat ca este sanatoasa. Mama care a aruncat-o de langa ea este cautata de autoritati.

Nou nascutul, spune cea care l-a luat in casa pana la venirea ambulantei, era imbracat ingrijit si nu parea flamand. O vecina l-a gasit, la parter, asezat pe o masuta. Pruncul de doar doua zile cantarea putin peste 2 kilograme si abia scancea.

"O vecina din bloc m-a anuntat si am sunat la 112. Eu am sunat intr-adevar, dar nu l-am gasit eu. A venit salvarea si l-a luat. Bine, bine infasat, frumos ca o cocuta. Scancea, da, da", a spus cea care a sunat la 112.

La spital, medicii au constatat ca este vorba de o fetita nascuta prematur. Dupa modul in care era taiat cordonul ombilical, cel mai probabil nasterea a avut loc acasa.

"A fost gasit abandonat in scara blocului, avand cordonul ombilical taiat de mama si innodat tot de mama", a spus Florin Tovarnac, medic la Maternitatea Braila.

Din fericire, fetita este intr-o stare buna. A fost imediat hranita si pusa intr-un incubator.

Politistii o cauta acum pe mama ei. Vecinii din blocul unde a fost gasit copilul sunt revoltati.

"Chiar m-a impresionat, asa cand am vazut, cine are ii arunca si cine nu are...Cum arunci tu manuta aia de carne, ce ti-a facut?", a spus o vecina.

"E vina mamei, a altcuiva a cui sa fie decat vina mamei? Altceva nu este decat o mama denaturata care isi lasa copilul pe strazi", a spus o alta.

Daca mama denaturata va fi identificata ea risca 3 ani de inchisoare pentru abandon si punere in primejdie a unei alte persoane.


VIDEO PROTVPLUS.RO