Dureri de stomac sau la un pas de coma alcoolica. Zeci de bucuresteni au sunat la ambulanta in prima zi de Craciun

Ultima actualizare: 29-12-2014 07:02

Sarmale, piftie, jumari, salata de boef, vin si iar vin. Este tabloul obisnuit intr-o casa de romani asezati.

Problema este ca, dupa zile in sir de post sau pur si simplu de pofta, unii exagereaza si isi condimenteaza sarbatorile cu o plimbare cu ambulanta. Numai in Capitala, in prima zi de Craciun peste 1200 de oameni au reclamat dureri de stomac, sau mai aveau putin si intrau in coma alcoolica.

Excesul de alcool ramane o constanta a sezonului, valorile alcoolemiei depasind adesea 200, 300 sau chiar 500 mg %. Numai in Bucuresti in ultimele 24 de ore, 21 de pacienti au avut nevoie de ingrijiri medicale si au sunat la ambulanta dupa ce au baut peste masura. Lor li s-a adaugat cei care au mancat fara oprire si care au avut diferite afectiuni digestive cauzate de reluarea brusca a alimentatiei bogate in carne si grasimi dupa perioada postului

Au fost 200 de bucuresteni cu gastrite, colici biliare sau pancreatite ce au necesitat urgent evaluare. O alta categorie de pacienti sunt cei intoxicati accidental sau cazuri de tentative de sinucidere pe fondul consumului de alcool si in contextul conflictelor casnice .

De suport psihologic a avut nevoie o pacienta din Iasi ce a recurs la gestul suicidar dupa ce sotul a baut banii destinati cadourilor copiilor.

Decembrie va fi luna in care romanii beau cea mai mare cantitate de vin, astfel ca se vor cheltui aproximativ 50 de milioane de euro pe licoarea lui Bachus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO