Hrană, bani pentru chirie și loc de muncă. Românii fac dreptate în cazul bătrânului bătut

04-04-2018 12:56


În săptămâna patimilor, români cu suflet mare s-au mobilizat și vor să îl ajute pe bărbatul bătut crunt de doi tineri într-un pasaj din Brașov.

Impresionați de drama lui, oamenii au început să strângă bani, haine și alimente. Vor să îi ofere un trai mai bun pentru când va ieși din spital, mai ales că trebuie să aibă grijă și de băiatul lui, grav bolnav. Aceștia i-au promis hrană, bani pentru chirie și un loc de muncă.

Marți, chiar de ziua lui de naștere, a primit daruri în salonul de spital.

Bătut cu cruzime, aproape un minut, bărbatul de 66 de ani nici nu a apucat să se apere. Agresorii l-au trântit pe scările pasajului şi l-au lovit de peste 20 de ori cu pumnii şi picioarele, până nu a mai mişcat.

Deşi nimeni nu mai credea că o să mai scape cu viaţa, la trei zile de la atac, bietul om şi-a revenit miraculos, dar încă are dureri cumplite. A reuşit totuşi să povestească tot ce i s-a întâmplat.

Dumitru Neculai: "Eu am mers spre gară, am intrat la subsol acolo, m-au văzut pe acolo şi ştiau că am bani la mine. Şi ei m-au luat de acolo că ăsta are bani."

În seara atacului, Dumitru susţine că avea la el 5.000 de lei. Vânduse un teren şi voia să îi dea banii fiului său, care suferă de afecţiuni psihice şi trebuie să se trateze în Franţa, dar bătăuşii i-au luat pe toţi.

Cu leziuni la coloană şi dinţii rupţi, Dumitru se chinuie acum pe un pat de spital. Drama lui i-a impresionat pe romani. Pentru că omul este sărman - şi locuieşte în condiţii grele, la marginea Brasovului - un medic din Bucureşti a declanşat o campanie de strângere de fonduri pe reţele de socializare, ca să îl ajute.

În acelaşi timp, pe Facebook a apărut grupul "Putere pentru Dumitru Neculai". Unii dintre cei care vor să îl sprijine au mers să îl vadă în spital.

"V-au văzut la pământ, deci nu va mai mişcaţi şi el tot dădea. Noroc cu paznicul care a venit că aţi scăpat cu viaţa."

Vizitatorii nu au venit cu mâna goală. I-au dus pachete cu mâncare şi chiar bani:

"Am venit să fac o faptă bună. Am şi eu un bunic şi ştiu ce înseamnă să îi fie greu."

Agentul de pază care l-a salvat pe Dumitru în acele momente cumplite a luat legătura cu un avocat care a promis că îl va reprezenta mai departe în instanţă.

Daniel Diaconu, avocat: "Voi face o cerere de schimbare a încadrării din loviri şi alte violente în tentantiva de omor. Lovirea cu piciorul vizează suprimarea vieţii."

Ca să îşi revină, bărbatul are nevoie de câteva zile de îngrijire în spital - spun medicii.

Între timp, în ancheta apar noi indicii. Unul dintre agresori se pare că îl ştia pe Dumitru şi aşa aflase că omul avea bani asupra lui.

De cealaltă parte, agresorii aflaţi în arest preventiv au susţinut la audieri că nu îşi aduc aminte nimic din ce au făcut pentru că erau băuţi.

Tags: batut, brasov, batran,

VIDEO PROTVPLUS.RO