Bătrân, lăsat fără 20.000 de lei. Telefonul pe care l-a primit la 4 dimineața

Dată publicare: 10-01-2018 13:03
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Oricât de greu ar părea de crezut, încă mai există oameni care se lasă păcăliţi prin metoda „Accidentul". Ultimul credul este un bărbat de 83 de ani din Constanţa care a rămas fără 20.000 de lei.

Alte două persoane au fost sunate, în aceeaşi noapte, pentru a li se cere diverse sume de bani. Din fericire, şi-au dat seama la timp că este vorba despre o înşelăciune şi au anunţat poliţia.

Bărbatul de 83 de ani din Constanța a fost sunat, marți-noapte, în jurul orei 4 pe telefonul fix de un necunoscut care i-a spus că este avocat și că îi reprezintă fiul.

L-a mințit că băiatul a provocat un accident soldat cu o victimă și că are nevoie de bani ca să fie eliberat. Panicat, bătrânul și-a dat adresa și curând o persoană a venit la ușa lui și a ridicat cei 20 de mii de lei. Escrocii au avut intenția să facă și alte victime, dar nu au mai reuşit.

În schimb, la iaşi, o femeie de 73 de ani a rămas fără 12.000 de lei, după o tâlhărie similară. Ea a fost sunata de un necunoscut, care s-a dat drept medic. Acesta i-a spus că fiica sa a fost rănită grav, într un accident de circulaţie şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Bătrâna s-a întâlnit apoi cu bărbatul chiar în faţa unui spital şi i-a dat banii. Poliţiştii nu ştiu deocamdată cine este individul.

Anchetatorii spun că cei care sună sunt, de obicei, deținuți care folosesc cartele telefonice pe care le schimbă des pentru a nu fi descoperiți.


VIDEO PROTVPLUS.RO