Bate vantul la inmatriculari auto! S-a dublat taxa, nu mai sunt cumparatori

Dată publicare: 07-01-2011 00:00
Dată actualizare: 20-01-2012 21:38


Dupa cozile fara sfarsit de la finalul anului, functionarii de la inmatriculari auto sunt intr-un soi de vacanta fortata. Romanii nu-i mai cauta pentru ca taxa auto s-a dublat, mai ales in cazul masinilor mai vechi de 10 ani.

Cu alte cuvinte, angajatii statului vor respira pana in februarie cand incepe iar nebunia cu programul ''Rabla''.

O singura persoana a platit vineri taxa de prima inmatriculare. Surprinzator, a dat doar 500 de euro. Omul ne explica de ce a scapat usor: a platit-o inainte de 1 ianuarie. Practic, a gasit o cale sa evite darile noi fara sa incalce legea.

"Odata solicitata calcularea taxei de poluare, oamenii au la dispozitie un termen de gratie de 60 de zile ca sa poata sa incheie aceasta operatiune. Toata lumea a incercat sa prinda ultima suta de metri in 2010. Cel mai mult sunt constatate taxe de poluare platite in zona Euro 5, unde contravaloarea sumei nu este foarte mare", explica autoritatile.

Pentru acest tip de motorizare, taxa pleaca de la 50 de euro si poate ajunge pana la 1.867. La o masina Euro 4, veche de 2 ani, cu motor de 2.000 de cmc, taxa este de 2.742 de euro. Iar pentru un Euro 3 de aceeasi capacitate pregatiti 5,277 de euro, daca are 5 ani.

Impunerile li se par aberante romanilor care lucreaza in strainatate, dar vor sa isi inscrie un autoturism in tara. Deocamdata nu sunt taxate masinile Euro 6, hibridele sau cele electrice, prea putine inca la noi.

 

Tags: masini, taxe,


VIDEO PROTVPLUS.RO