Bărbat nevoit să-și lase copiii singuri acasă, după ce a fost părăsit de soție. Descoperirea făcută pe Facebook

04-01-2018 16:30


O femeie, de 29 de ani, din Dâmbovița, a plecat de acasă şi şi-a părăsit nu doar soţul, ci şi cei doi copii, de 3 şi 7 ani. Pentru că tatăl lor lucrează în Capitală, cei mici rămân singuri ore-n şir.

Un vecin trece de două-trei ori pe zi pe la ei, să le dea de mâncare şi să se asigure că n-au păţit nimic rău. Totuşi, frăţiorii sunt permanent expuşi pericolelor, spun localnicii, îngrijoraţi că nu e niciun adult care să îi supravegheze permanent. Poliţia o caută acum pe femeia dispărută.

Mama copiilor e de negăsit de aproape o săptămână. Femeia a decis să plece de acasă, după ce s-ar fi certat cu soţul ei de mai multe ori. Nimeni nu înţelege însă cum de a avut inima să-i lase fără niciun ajutor pe copii.

Tatăl copiilor lucrează la Bucureşti şi face naveta zi de zi. Pleacă în zori şi se întoarce seara. În tot acest timp, copiii rămân singuri şi îşi poartă de grijă unul altuia. Bărbatul spune că soţia sa l-ar fi părăsit pentru altul.

Adrian Leu, tatăl copiilor: ”Am văzut pe facebook-ul ei, că până la urmă am descoperit tot... Avea o aventură și a fugit și m-a lăsat. Momentan, până când îmi iau salariu, să aduc o femeie să aibă grijă de ei, să îl dau la o grădiniţă cu program prelungit, copiii stau singuri.”

După dispariţia mamei, tatăl copiilor nu a anunţat autorităţile locale de situaţia sa şi a preferat să îşi lase copiii în grija unui vecin.

Mariana Toma, asistent social: ”Primăria comunei Costeşti Deal nu ştiu deocamdată nimic, nu ne-a informat nimeni, nici verbal, nici scris. Dacă noi aflam şi venea soţul să ne spună că soţia a plecat, luam anumite măsuri. Dacă soţul nu se poate ocupa de copii, îi ajutăm în vreun fel, dar n-a făcut asta.”

Asistenții sociali spun că dacă nu se vor găsi rude care să aibă grijă pe parcursul zilei de cei doi fraţi, aceştia ar putea ajunge în grijă unor asistenţi maternali profesionişti.

Bărbatul a reclamat dispariţia soţiei la poliţie, iar agenţii fac verificări să dea de urma femeii. Ea ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti.

VIDEO PROTVPLUS.RO