Bacalaureat 2013. Admiterea la ASE se face din nou prin examen, iar elevii sunt chemati la meditatii


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2013 00:58
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2013 18:45
Categorie: Stiri Sociale

Examen de admitere si taxe mai mari ii asteapta pe viitorii studenti la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Profesorii spera ca anul acesta liceenii care viseaza la o cariera in informatica sau in economie vor invata mai mult.

Pentru ei sunt organizate in fiecare weekend la ASE meditatii gratuite.

In ultimii ani, elevii au aratat ca stiu tot mai putina matematica. De teama sa nu ramana fara studenti, reprezentantii universitatilor de profil au inceput sa organizeze meditatii gratuite in care elevii sunt pregatiti de profesori universitari.

Asa se intampla de pilda la ASE, unde liceenii de clasa a XII-a pot veni la meditatii in fiecare sambata. Lectiile ii vor ajuta atat la bacalaureat, cat si la examenul de admitere, ce va fi introdus din acest an.

"In 2009 a fost scos examenul de admitere din cauza rezultatelor slabe de la bacalaureat. Calitatea actului educational a scazut. Dorim sa avem studenti, inca din primul an, cu un nivel care sa le permita sa asimileze mai usor cunstintele din domeniul economic" spune prof. univ Pavel Nastase, rectorul ASE Bucuresti.

Pe langa matematica, elevii pot lua meditatii la economie si limbi straine. Mihaela, de pilda a inteles ca pentru ea acest an este unul de sacrificiu, asa ca s-a trezit de dimineata si a venit la cursurile gratuite.

''E complicat, n-am mai fost intr-un amfiteatru...dar e bine, profesorii sunt ok, au zis sa mergem la pauza sa intrebam daca nu intelegem...daca ni se ofera sansa, de ce nu?''

Si Ana se gandeste serios la viitor, asa ca vine tocmai din Focsani pentru meditatii.

''Au fost destul de explicate niste lucruri pe care nu le stiam. Banii pe care ii dadeam la pregatire separat ii dau pe tren, deci se compenseaza''

Pe langa meditatii, elevii au la dispozitie si o platforma online in care isi pot testa nivelul de pregatire prin rezolvarea modelelor de subiecte pentru admitere. In total peste 1200 de candidati s-au aratat interesati pana acum de cursurile gratuite oferite de profesorii de la ASE.

In vara, examenul de admitere va fi sub forma de test grila, iar media obtinuta va conta in proportie de 70 la suta in nota finala. 30 % va reveni din media de la bacalaureat.

Cei interesati de admiterea la ASE trebuie sa stie ca de anul acesta au crescut si taxele de scolarizare pentru locurile cu plata, de la 3000 la 3200 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO