Baby-ski pe partiile de pe Valea Prahovei. Cum invata copiii sa schieze la varsta de doar 2-3 ani

Dată publicare: 10-01-2015 18:54
Dată actualizare: 13-01-2015 07:01


Atentie, prichindei pe partie! N-a trecut mult de cand au facut primii pasi, n-au scapat de pampersi, dar invata sa schieze. Parintii isi aduc copiii de la varste tot mai fragede sa deprinda sporturile de iarna.

Instructorii de schi sunt pregatiti pentru micii cursanti si spun ca odata ce copilul merge pe picioarele lui, poate aluneca si pe schiuri.

La numai 2 ani si 4 luni, Andrei invata sa alunece pe schiuri. Fratele lui mai mare e schior in toata regula, asa ca nu se putea lasa mai prejos. Bunica i-a platit instructor personal: 60 de lei pe ora, plus 25 de lei echipamentul.

"E varsta cand nu are frica, nu vrea sa pui mana pe el, vrea sa merga singur", a spus bunica baiatului.

Partiile de incepatori de pe Valea Prahovei sunt pline de prichindei. La 3-4 ani copiii stau bine pe schiuri si invata sportul in mod natural, precum mersul sau vorbitul.

Reporter: Care este varsta minima pe care o recomandati parintilor?

Instructor ski: Varsta minima de cand sta copilul in picioare. Daca merge in adidasi poate sa merga si pe schiuri.

Dar, pe cat sunt de entuziasmati, pe atat de repede se plictisesc - asta este cea mai mare provocare a unui instructor baby-schi.

Mai avantajos pentru parinti este sa-si inscrie copiii la lectii de grup. Costa 65 de lei ora, dar in pret intra, pe langa plata instructorului, si echipamentul, transportul, plus un ceai cald.

Toate explicatiile tehnice sunt adaptate varstei, astfel ca lectia de schi sa para o joaca.

"Parintii este mai bine sa stea undeva ascunsi, in restaurant, sa nu fie in raza copilului, este cel mai indicat, in momentul acela noi ca si profesori ne pierdem autoritatea in fata lor", spune Gabriela Nan, instructor de schi.

"Eu am invatat sa schiez destul de tarziu si am zis sa recupereze timpul, sa nu piarda timpul ca si mine", a spus tatal unei fetite.

Un curs complet pentru juniori dureaza 3 luni, iar la final copiii pot cobora o partie de dificultate medie. O tabara de 6 zile de schi pentru copii de la 5 ani costa 1300 de lei.
 

Tags: schi, copii, sport,


VIDEO PROTVPLUS.RO