Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unui elev ajuns la spital cu maxilarul rupt


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 11 Octombrie 2018 13:34
Categorie: Stiri Sociale
Persoana bolnava in spital

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unui elev de 16 ani, care a ajuns la spital cu fractură de maxilar, după ce a fost bătut de un coleg. 

Actele de violență au avut loc la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii Constantin Brâncuși din Craiova, iar tânărul care i-a spart maxilarul colegului pratică box la Clubul Voința din oraș.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Potrivit informațiilor din mass-media, elevul a fost jignit și luat peste picior după o discuție referitoare la felul în care era îmbrăcat, apoi a fost lovit cu sălbăticie, moment în care acesta a căzut inconștient.

Victimei i-a fost acordat primul ajutor în unitatea de învățământ, fiind ulterior trasportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a suferit o intervenție chirurgicală. Băiatul a fost diagnosticat cu triplă fractură maxilară, iar părinții săi au sesizat imediat poliţia.

 "Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit faptul că agresorul ar fi lovit victima cu un singur pumn, acesta din urma fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violente, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul sa fie înaintat, cu propunerile corespunzătoare, unităţii de parchet competente", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, conform sursei citate.

După două zile, în jurul orei 22.30, elevul agresor a mers la spital, a intrat în salonul copilului victimă şi l-a ameninţat că a doua oară nu mai scapă dacă părinţii nu vor retrage plângerea făcută împotriva sa.

"Din acel moment, copilul meu nu ne mai lasă deloc să plecăm de lângă el. Facem cu rândul, când eu, când soţia. Ne spune să închidem salonul cu cheia. Este incredibil cât tupeu are acest copil. Dar pe noi nu ne intimidează, vom merge până la capăt. I-am făcut din nou plângere şi, la câteva ore după, a venit acasă, în faţa locuinţei noastre şi ne-a transmis că vom avea probleme", a spus  tatăl elevului bătut.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO