Autoritatile din Olt, in alerta: trei suspiciuni de antrax in ultimele zile. Cum se manifesta boala

Dată publicare: 08-08-2014 13:18
Dată actualizare: 11-08-2014 06:57


Autoritatile sanitar-veterinare din judetul Olt sunt in alerta dupa ce, in ultimele zile trei persoane, doi barbati si o femeie, au ajuns la spital cu suspiciunea ca ar fi fost infectati cu antrax.

Femeia este internata acum la un spital din Pitesti, iar barbatii la spitalul din Caracal. Medicii le-au recoltat probe si asteapta rezultatele analizelor care vor sosi, cel mai devreme, luni.

Medicii din Caracal au intrat in alerta dupa ce, un barbat de 60 de ani a fost internat cu suspiciunea ca ar avea antrax. Barbatul, macelar de meserie, a cumparat zilele trecute de la cineva o capra. A sacrificat-o cu gand sa faca pastrama si, intr-un moment de neatentie, s-a intepat intr-un os. La scurt timp, in zona respectiva i-au aparut ulceratii care apar, de regula, in antraxul cutanat.

La spital a fost chemat vineri dimineata si barbatul de la care a fost cumparata capra. Pana ce vor sosi rezultatele analizelor trimise la Bucuresti, pacientii vor ramane internati. Autoritatile sanitar-veterinare au inceput o ancheta.

Antraxul cutanat apare in locul unde pielea intra in contact cu bacilul care produce boala. Netratata, infectia cu antrax duce la septicemie, iar gradul de mortalitate poate ajunge pana la 20%.


VIDEO PROTVPLUS.RO