Autoritatile au decis. Elevii din Romania care nu se duc la ore vineri

Dată publicare: 11-10-2016 20:29
Dată actualizare: 14-10-2016 07:17


Elevi

Elevii din municipiul Iasi vor avea liber vineri, 14 octombrie, zi in care se praznuieste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Inspectorul general scolar, Camelia Gavrila, a precizat, marti, ca sustine demersul comunitatii de promovare a evenimentelor generate de Zilele Orasului Iasi si de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva si acorda unitatilor scolare posibilitatea de a considera ziua de vineri, 14 octombrie, o zi destinata activitatilor extracurriculare, culturale, spirituale sau umanitare, de voluntariat.

Conform sursei citate, orele de curs vor fi recuperate ulterior, in baza unui calendar agreat de fiecare scoala in parte. In preajma zilei de 14 octombrie, cand se sarbatoreste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iasiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din tara. La moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si la cele ale sfintilor adusi in pelerinaj special cu aceasta ocazie, vin sa se inchine sute de mii de ortodocsi cat si romano-catolici din tara si din strainatate. Din cauza numarului mare de pelerini care vin in aceasta perioada la Iasi circulatia in municipiu se desfasoara cu dificultate.

Daca nu vor merge la ore, elevii ar putea beneficia de una dintre oportunitatile de promovare a lecturii si de motivare a copiilor si tinerilor pentru a intra intr-un dialog cultural si educational cu personalitati ale lumii literare si academice, edituri, institutii de presa, in cadrul Targului de Carti si Arte Frumoase 'Arca lui Gutenberg'.

"Portofoliul manifestarilor la care elevii si profesorii sunt asteptati este unul variat si captivant, capabil sa stimuleze interesul si pasiunea pentru lectura si arta atat ale cititorilor de varsta mica, inca legati de lumea povestilor, cat si ale liceenilor sau profesorilor avizati, specializati in diferite domenii ale cunoasterii. Tipurile de evenimente, inscrise pe o traiectorie nonformala, interactiva abordeaza metaforic lumi, orizonturi si "porturi" tematice interesante de tipul carte universitara, carte pentru copii, joaca si cunoastere, poezie si arte frumoase, beletristica sau carte de dezvoltare personala", a declarat Camelia Gavrila.
 

Sursa: Agerpres

Tags: elevi, scoala, iasi,


VIDEO PROTVPLUS.RO