Autoritatile au decis. Elevii din Romania care nu se duc la ore vineri

Elevi

Elevii din municipiul Iasi vor avea liber vineri, 14 octombrie, zi in care se praznuieste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, a anuntat Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Inspectorul general scolar, Camelia Gavrila, a precizat, marti, ca sustine demersul comunitatii de promovare a evenimentelor generate de Zilele Orasului Iasi si de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva si acorda unitatilor scolare posibilitatea de a considera ziua de vineri, 14 octombrie, o zi destinata activitatilor extracurriculare, culturale, spirituale sau umanitare, de voluntariat.

Conform sursei citate, orele de curs vor fi recuperate ulterior, in baza unui calendar agreat de fiecare scoala in parte. In preajma zilei de 14 octombrie, cand se sarbatoreste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iasiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din tara. La moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si la cele ale sfintilor adusi in pelerinaj special cu aceasta ocazie, vin sa se inchine sute de mii de ortodocsi cat si romano-catolici din tara si din strainatate. Din cauza numarului mare de pelerini care vin in aceasta perioada la Iasi circulatia in municipiu se desfasoara cu dificultate.

Daca nu vor merge la ore, elevii ar putea beneficia de una dintre oportunitatile de promovare a lecturii si de motivare a copiilor si tinerilor pentru a intra intr-un dialog cultural si educational cu personalitati ale lumii literare si academice, edituri, institutii de presa, in cadrul Targului de Carti si Arte Frumoase 'Arca lui Gutenberg'.

"Portofoliul manifestarilor la care elevii si profesorii sunt asteptati este unul variat si captivant, capabil sa stimuleze interesul si pasiunea pentru lectura si arta atat ale cititorilor de varsta mica, inca legati de lumea povestilor, cat si ale liceenilor sau profesorilor avizati, specializati in diferite domenii ale cunoasterii. Tipurile de evenimente, inscrise pe o traiectorie nonformala, interactiva abordeaza metaforic lumi, orizonturi si "porturi" tematice interesante de tipul carte universitara, carte pentru copii, joaca si cunoastere, poezie si arte frumoase, beletristica sau carte de dezvoltare personala", a declarat Camelia Gavrila.
 

Citește și
Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis, catre studenti: "Implicati-va! Intrati, va rog, in partide"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Patru state din America au decis: fara teme pentru acasa. De ce specialistii cred ca temele sunt
Patru state din America au decis: fara teme pentru acasa. De ce specialistii cred ca temele sunt "cea mai mare piedica"

Fara teme pentru acasa! Asta au decis cadrele didactice din mai multe scoli primare din Statele Unite. Motivul? Copiii sunt foarte stresati si nu mai asimileaza toate informatiile, spun profesorii.

Presedintele Klaus Iohannis, catre studenti:
Presedintele Klaus Iohannis, catre studenti: "Implicati-va! Intrati, va rog, in partide"

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, le-a recomandat studentilor sa se implice mai mult in activitatea organizatiilor neguvernamentale, in cele studentesti si chiar in politica.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.