Au renunțat la sărbători pentru bani de buzunar. Cât câștigă un elev într-un restaurant


Ultimul update: Vineri 28 Decembrie 2018 09:49
Data publicarii: Vineri 28 Decembrie 2018 07:38
Categorie: Stiri Sociale

În perioada sărbătorilor hotelurile şi restaurantele de la munte duc lipsă acută de personal. Ca să facă faţa numărului mare de turişti, administratorii apelează însă la elevi şi studenţi.

Chiar dacă nu au experienţă, aceştia sunt dornici de muncă şi de venituri suplimentare. Salariile pornesc de la câteva sute de lei şi pot ajunge şi la peste 2.500 de lei.

Elena este elevă în clasa a 10-a şi a renunţat la sărbătorile petrecute în familie pentru a veni să muncească într-un hotel din Braşov. Ascultă cu interes sfaturile angajaţilor mai vechi şi chiar reuşeşte să ţină pasul cu ei.

"Îmi place foarte mult să gătesc, dar mai mult îmi place pe sală, ca ospătar. Eu nu mă văd fără să fac nimic, trebuie să fac ceva", spune Elena.

În acelaşi hotel îl întâlnim şi pe Daniel. Pentru el este a doua vacanţă de iarnă pe care o petrece la muncă.

Aici îţi trebuie foarte multă forţă şi este foarte greu la început. Părinţii sunt foarte bucuroşi că lucrez, deoarece fac o muncă, fac un ban", spune Daniel.

Angajatorii spun că adolescenţii sunt ca o mană cerească în această perioadă, iar salariul nu este de ignorat.

"Ei au un program flexibil, pot să-şi aleagă zilele, pot să-şi aleagă intervalul orar în care vin să lucreze și atunci fiecare îşi alege cât de mult vrea să câştige. Poate să câştige 400, 500, 800, poate să ajungă lejer la o mie de lei", explică Nicoleta Pălăduță, coordonator formare.

Şi Andrei lucrează la un loc de joacă din Braşov de patru luni şi recunoaşte că cel mai mult îl motivează câştigul.

"Este un salariu foarte bun, program foarte ok", spune Andrei.

"Studenţii sunt plini de energie, sunt dezinvolţi şi în acelaşi timp responsabili. Din punct de vedere salarial beneficiază de aceleaşi lucruri. Reprezintă o alternativă prin faptul că forţa de muncă specializată e greu de găsit", explică Dan Frunzescu, director loc de joacă.

Soluţia este însă una temporară, pentru că majoritatea tinerilor pleacă după terminarea studiilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO