Atentie parinti! Locurile de joaca dintre blocuri va pot imbolnavi copiii


Ultimul update: Joi 07 Iunie 2012 02:28
Data publicarii: Vineri 20 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Este adevarat, nu va puteti duce copilul in fiecare zi la munte, dar daca tot il scoateti la joaca, ar fi bine sa evitati parcul amenajat la bulevard sau intre blocuri.

Medicii spun ca aerul din marile orase este tot mai poluat, iar din trei copii, unul dezvolta alergii si risc crescut de astm. Praful le face mult rau.

Dioxid de carbon, sulfiti si nitrati plutesc in intersectii, iar asta nu mai este o surpriza pentru nimeni. Uimitor este insa cum autoritatile s-au gandit ca pot amenaja locuri de joaca pentru copilasi chiar pe marginea marilor bulevarde sau intre blocuri, in spatii fara verdeata.

Efectele se vad imediat. Copiii care locuiesc la mai putin de 75 de metri de un drum principal se pot imbolnavi mai repede de boli respiratorii, spun medicii.

Doar soarele mai goleste locurile de joaca amenajate in cartiere, printre blocuri. Pe langa tobogane si alte jucarii, traficul curge fara oprire, in timp ce copiii se joaca in nisip acoperit de gunoaie.

Locul de joaca ideal ar fi o ferma de munte, spun medicii. Altfel, statisticile lor sunt ingrijoratoare.

Pe lista vinovatilor, pe langa praf, doctorii au trecut si fumul de tigara, aditivii alimentari si mai ales poluarea.

In alte tarii, oficialii au interzis amenajarea spatiilor de joaca si a gradinitelor mai aproape de 300 de metri de bulevarde. La noi, nu se gandeste nimeni la sanatatea celor mici.

Si nici nu ar avea cum sa-i deranjeze pe oamenii care locuiesc langa spatiile de joaca, in marile orase. In general, nu se aude nimic, decat zgomotul masinilor sau motocicletelor.

Tags: parcuri, poluare, copii,

Plaja dintre Burgas si Sozopol din Bulgaria este radiata cu uraniu
Recomandare MAE: Daca aveti probleme respiratorii, nu mergeti la Moscova
VIDEO PROTVPLUS.RO