Atentie la kilogramele in plus! Obezitatea poate duce la cancer

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 17-10-2012 04:25


Este semnalul de alarma tras de un raport realizat in Statele Unite. Numarul cazurilor comune de cancer, cum sunt cele de san, prostata sau col uterin este in scadere. In schimb, apar tot mai multe, la rinichi, ficat, sau esofag.


Depistare in stadiul incipient, tratamente mai bune, mai putini fumatori - sunt factorii care au dus la scaderea spectaculoasa a numarului cazurilor de cancer din Statele Unite. Doctorul Robert Croyle, director la Departament de Control al Cancerului, a declarat: "Asistam la scaderea cazurilor de cancer la prostata cu 4% pe an, la cancerul de san scaderea este de 2%, iar la cel de colon de 3% anual".

Din pacate, alte forme de cancer, pana acum mai rare, inregistreaza o crestere pe care specialistii o considera deja alarmanta. De exemplu, tumorile maligne la plamani, rinichi sau esofag. Toate sunt legate de o singura cauza - obezitatea!

"Suntem preocupati de faptul ca obezitatea ar putea insemna in secolul 21 ce inseamna tutunul mai demult", a declarat doctorul Robert Croyle.


VIDEO PROTVPLUS.RO