Asigurarile mai ieftine pentru femei, considerate "o discriminare" de UE

Dată publicare: 02-03-2011 18:09
Dată actualizare: 17-10-2012 23:11


Judecatorii europeni obliga firmele sa nu mai faca diferenta intre sexe atunci cand incheie o polita pentru masini, obligatorie sau facultativa.

Pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene nu a contat ca femeile sunt mai prudente in trafic decat barbatii si produc mai putine accidente, dupa cum demonstreaza si cifrele politiei.

Femeile trebuie sa fie egale cu barbatii si cand vine vorba de asigurari auto. Magistratii europeni au hotarat ca sexul clientului sa nu mai fie un factor in calcularea politelor de asigurare. In prezent, la noi, o femeie plateste cu aproximativ 5% mai putin decat un barbat cand incheie o asigurare facultativa sau una obligatorie pentru masina.

Statistica politiei este de partea femeilor. Numai 11% dintre amenzi au fost acordate soferitelor. De asemenea, doar 16% dintre accidente au fost provocate de ele.

In prezent, in Romania, au permis de conducere aproape doua milioane de femei si peste patru milioane de barbati.

Specialistii se asteapta ca, odata cu aceasta decizie, sa creasca asigurarile pentru femei cu aproximativ 25%, iar pentru barbati sa scada cu 10 procente. Hotararea se va aplica de anul viitor.
 

Tags: masini, asigurari, rca,


VIDEO PROTVPLUS.RO