Aparatura medicala de sute de mii de euro zace nefolosita prin spitale

Ultima actualizare: 10-07-2012 01:51

Asa e-n Romania! Aparatele ar putea ajuta bolnavii dar nu se intampla asa. Unele, au un deceniu de cand n-au fost puse in functiune, pentru ca nu avem specialisti care sa le foloseasca. Odata ce comisioanele de cumparare au fost incasate cui ii mai pasa!

De zece ani, un aparat de radiologie, care a costat aproape 5.000 de euro, sta impachetat ca un cadou inutil intr-un spital din Bistrita Nasaud. Alte doua aparate similare zac in alte unitati sanitare din acelasi judet. Asta pentru ca nu sunt medici calificati pentru ele. In tot judetul sunt doar patru specialisti, doi dintre ei, pensionari.

Oficilialii au mai descoperit inca patru aparate de sterilizare, cumparate in 2000 care nu au fost niciodata montate la spitalele din Buzau, Turnu Severin, Craiova si Dragasani.

In schimb la Spitalul Floreasca din Bucuresti, Ministerul Sanatatii a dotat din 2009 noua clinica de terapie intensiva cu aparate si paturi in valoare de doua milioane de euro. Dar sectia tot nu functioneaza.

Chiar daca stau degeaba, aparatele consuma bani. Intretinerea spatiilor de depozitare costa anual 1.000 de lei, bani platiti de primarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO