Angajații din două penitenciare au protestat și au cerut demiterea ministrului Tudorel Toader

Dată publicare: 12-09-2018 12:48
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Angajații penitenciarelor din Târgu Mureș și Mărgineni - Dâmbovița au protestat în fața sediilor, nemulțumiți de condițiile grele în care sunt nevoiți să muncească, dar și de salariile mici.

Ei au cerut demiterea ministrului Justiției Tudorel Toader și vor ca în scurt timp să fie luate măsuri care să le îmbunătățească situația.

Angajații penitenciarului din Târgu Mureș au început protestele miercuri și au avertizat că preț de două ore vor opri activitatea. Însă deținuții au fost în continuare supravegheați.

Același lucru s-a întâmplat și în localitatea Mărgineni. Angajații penitenciarelor vor condiții de muncă mai bune, plata orelor suplimentare și eliminarea discriminărilor salariale. Oamenii spun că și cei care au muncit ani de zile aici, iar acum sunt la pensie au retribuții reduse cu 30 la sută.

Sindicaliștii avertizează că, dacă nu se va reacționa oficial la aceste proteste, va fi luată în calcul și blocarea totală a activității. Protestul vine după ce, în 7 septembrie, o acțiune similară a avut loc la penitenciarul din Botoșani.

Sindicaliștii susțin că în penitenciarul din Târgu Mureș condițiile de muncă lasă de dorit. Încă mai sunt angajați care lucrează în încăperi fără lumina naturală sau fără a fi racordate la electricitate.

Alin Pop, președinte sindicat Unirea: ”Nu există măcar un singur duș în cadrul vestiarelor pentru angajați, să aibă posibilitatea totuși în mediul în care lucrează.”

Astfel de proteste vor continuă și zilele următoare, la alte închisori, iar la începutul lunii octombrie angajații se vor strânge în fața Ministerului Justiției din București.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO