Angajatii Curtii de Conturi isi cer sporurile salariale in instanta

Dată publicare: 25-11-2008 00:00
Dată actualizare: 04-08-2012 09:26


Ce nu da Guvernul sau Parlamentul, ar putea da instanta de judecata. Pe asta se bazeaza angajatii Curtii de Conturi, care cer reactivarea unor sporuri lunare pe care le primeau pana acum opt ani.


In plin proces de restructurare, Curtea de Conturi, preluata recent de Nicolae Vacaroiu, este zguduita de un imens scandal. Zeci de controlori financiari, sefi de servicii si chiar directori deschid procese peste procese impotriva institutiei pentru care lucreaza. Cu totii vor mai multi bani.

Reclamantii de la Curtea de Conturi se plang ca din 2000 incoace sunt discriminati. Atunci le-au fost taiate sporurile primite lunar la un salariu de baza ce depaseste oricum 5000 de lei. Pana acum opt ani, luau 25% spor de vechime plus 15% salariu de merit.

Se adauga, de asemenea, un spor de stabilitate de pana la 20%, dar si un spor de suprasolicitare ce putea sa ajunga pana la 50% din salariul de baza. Si avantajele nu se opreau aici. Angajatii Curtii de Conturi primeau stimulente dintr-un fond special, iar sefii bifau si indemnizatii de conducere.

Noul presedinte al institutiei, Nicolae Vacaroiu, nu pare impresionat de cererile acestora. I-a avertizat pe colegii sai ca va face tot posibilul sa elimine si cel mai mare spor adaugat la salariu si primit de la UE. In plus, i-a avertizat ca daca ii prinde cu spaga si atentii ii da afara de urgenta.


VIDEO PROTVPLUS.RO