Ancheta in cazul copilului ucis de o asistenta maternala ia amploare


Ultimul update: Miercuri 02 Mai 2012 04:43
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Cluj

Seful Directiei pentru Protectia Copilului Bistrita si adjunctul lui sunt cercetati penal de procurori, pentru neglijenta in serviciu.

Procurorii bistriteni spun ca au adunat suficiente probe impotriva sefului Directiei, Marin Rus, si a directorului adjunct, Adela Carcu, si cred ca daca s-ar fi luat masuri la timp pentru verificarea starii copilului si a asistentei maternale, baietelul de 4 ani ar fi putut trai si acum. 

Saptamana trecuta, a inceput urmarirea penala impotriva sefului Serviciului de asistenta maternala din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului si a doua asistente sociale. Ei sunt acuzati ca nu si-au facut datoria. 

Asistenta maternala acuzata ca l-a mutilat si ucis pe baiatul de 4 ani, pe care il avea in grija, a fost adusa saptamana trecuta, sub escorta, in arestul politiei din Bistrita-Nasaud. 

La inceputul acestei luni, femeia, in varsta de 39 de ani, a fost dusa la Spitalul Penitenciar Jilava pentru o expertiza psihiatrica. Ea a fost arestata preventiv pe 22 august si risca inchisoare pe viata, pentru omor deosebit de grav.

Bistrita: scandalul in cazul baiatului ucis de asistenta maternala continua
Asistenta maternala din Bistrita ramane in arest preventiv!
Asistenta din Bistrita a schingiuit copilul mort pentru ca era rom
VIDEO PROTVPLUS.RO