Angajatii "Ana Aslan" ii cer demisia noului manager si il acuza ca vrea sa inchida institutul. Reactia acestuia


Ultimul update: Joi 03 Noiembrie 2016 07:07
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2016 19:12
Categorie: Stiri Sociale

Angajatii vestitului institut "Ana Aslan'' cer demisia noului manager general.

Ei sustin ca neregulile grave constatate de cea care ii conduce nu ar exista in realitate si ca scopul ar fi inchiderea si vanzarea ''Institutului de Geriatrie''  aflat pe un teren valoros. Este vorba despre 33 de hectare, in Baneasa.

Medic: "Managerul de cand s-a instalat nu vrea decat sa ne denigreze pe noi, pe institutut, pe doamna profesor. Eu nu inteleg de ce noi muncim, pacientii platesc, iar raportul denigreaza institutul si personalul de aici".

Medicul vorbeste despre noul manager, Silvi Ifrim. Aceasta a venit la conducerea institutului Ana Aslan acum 5 luni si a facut un control in urma caruia ar fi gasit nereguli grave.

Rodica Lixandru, presedinta Sindicatului Sanitas Ana Aslan: "Vrea sa se ajunga la nerentabilitate prin medicamente mai putin, prin aparatura , prin aceste toti acesti factori doreste sa aduca institutul la faliment "

Pacienta: "Cine vrea sa distruga acest institut inseamna ca vrea sa distruga batranetul. Oameni de varsta a treia "

La randul sau, Silvi Ifrim spune ca nu intentioneaza sa inchida institutul, ci doar sa opreasca furturile

Silvi Ifrim , managerul Institutului Ana Aslan: "Eu am vrut sa salvez institutul, daca era de vandut trebuia sa il las asa cum l-am preluat.

Aici existau trei rubrici : Medicamente facute bolnavilor pe foaie de observatie cum se face in orice spital. Rubrica de medicamente pe pile, speciale si analize facute angajatilor si rudelor, o treaba care nu era controlabila"

Managerul spune de pilda ca au disparut fara urma peste 1000 de fiole de Gerovital. Pentru o singura cura de detoxifiere un pacient are nevoie de 10 fiole.

Speranta Prada, farmacist sef Ana Aslan: "Aceste medicamente, tot ce am eliberat din farmacie , stiti ca se elibereaza pe documente. Vreti sa imi spuneti mie ca doctorii din ambulatoriu din fizioterapie nu le-au folosit si le-au luat la ei acasa??"

Astfel de nereguli si multe altele au fost sesizate Ministerului Sanatatii care a trimis corpul de control.

Valentin Popescu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii: "Vorbim in primul rand despre procedurile de achizitie pentru reactivi de laborator, exista suspiciuni ca anumite caiete de sarcini au fost aranjate pentru ca o firma sa castige aceasta licitatie"

Raportul corpului de control a fost trimis la Parchetul Judecatoriei sectorului 1 pentru posibile fapte de natura penala.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO