Amenzi pentru patronii chioscurilor din scoli


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 04:17
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Continua debandada in scoli sau mai bine zis in chioscurile in care se vand alimente pentru elevi. Patronii chioscurilor care nu au dat inca faliment sunt disperati. Au fost luati la bani marunti de inspectorii din sanatate.

Patronii chioscurilor verificate luni de medicii de la inspectia sanitara de stat au fost sanctionati pentrut ca la o saptamana de la inceperea scolii inca vindeau produse interzise prin lege.

Produsele vandute in scoli trebuie sa fie ambalate si etichetate cu valoarea nutritiva. Valorile nutritive acceptate sunt: zahar-max 15 g/100 g, sare-max 1,5 g/100 g, grasime-max 20g/100g. Orice produs vandut in scoli nu trebuie sa contina mai mult de 300 kcal.

Singurele bauturi care se pot vinde in scoli sunt apele plate si minerale. Singurele alimente neambalate care se pot vinde in scoli sunt citricele si bananele.

In aceasta situatie din ce in ce mai multe magazine din apropierea scolilor au lacatul pus.

In timp ce patronii de chioscuri se plang ca lista este mult prea restrictiva si ii baga in faliment, elevii dau fuga pana la magazinul din afara scolii si isi cumpara tot ce vor. Asta si din cauza parintilor care prefera sa le dea un ban de buzunar in loc sa le faca de acasa un pachet sanatos.

VIDEO PROTVPLUS.RO