Codul portocaliu se mentine pe Dunare. Fluviul, la un pas de cotele maxime

10-12-2010 00:00


UPDATE: Dunarea pune probleme serioase. In Dolj a inundat deja zeci de terenuri. Urmeaza alte doua zile in care cotele vor fi in continua crestere.

Si la Galati, debitul fluviului se apropie de maximul istoric inregistat in vara, cand apele au amenintat sa inunde orasul. Astazi, de exemplu, apele au crescut cu 11 centimetri. Ingrijorator este, insa, faptul ca specialistii spun ca Dunarea se va umfla in continuare, cu aproximativ 20-30 de centimetri pe zi.

Clipe de groaza si in Maramures, unde apele le-au dat de furca oamenilor. Militarii nu s-au lasat pana cand n-au fost siguri ca raul Tisa va ramane dincolo de digul lor.

Pana in puterea noptii au muncit la dig peste 200 de jandami, militari si oameni din Remeti. In unele portiuni, apele raului Tisa au depasit sacii de nisip. Toata lumea era pregatita sa-si lase casele si sa fuga din calea viiturii.

Cu teama au trecut noaptea si zeci de oameni din Bihor. Un pod a fost purtat de ape si peste 400 de case au ramas izolate.

Apele s-au mai retras pe vineri, insa pericolul persista. Meteorologii mentin codul portocaliu pentru raurile din Satu Mare. Si in Bihor si Arad exista cod galben pana sambata dupa-amiaza.

Este alerta si pe Prut, pentru ca raul umflat atinge in acest moment nivelul digului.

Tags: inundatii, ploi, tisa,

VIDEO PROTVPLUS.RO