Alte trei cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1, confirmate la Iasi


Ultimul update: Luni 09 Aprilie 2012 08:47
Data publicarii: Miercuri 01 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Se complica lucrurile la Iasi, unde s-au luat masuri speciale, dupa ce miercuri au fost confirmate inca 3 cazuri de gripa porcina.

Este vorba despre niste englezoaice venite in Romania pentru un curs, intr-un centru de copii cu probleme speciale, si despre un roman.

Alti patru adolescenti de la noi au fost internati, pentru ca prezentau simptomele bolii. Scoala in care a aparut focarul a fost izolata

Se pare ca avem de-a face cu primul focar aparut intr-o institutie de invatamant din Romania. Practic, la scoala pentru copii cu nevoi speciale din Iasi au fost confirmate, in total, 9 cazuri de gripa noua - la opt elevi din Marea Britanie, care venisera aici pentru un schimb de experienta, dar si la un copil roman, care invata aici.

Cat despre cei patru adolescenti suspectati ca ar fi luat gripa, medicii asteapta rezultatele analizelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Elevii si profesorii englezi, dar si cei romani, care nu au simptome, dar au intrat in contact cu bolnavii, sunt izolati in caminul scolii.

Nu e cazul sa intram in panica, ne transmit medicii. Gripa porcina s-a adovedit mai putin periculosa ca o gripa obisnuita.

Acestia au decis ca 15 dintre elevii care au avut de sustinut o proba a bacalaureatului sa mearga la examen. Copiii au fost transportati cu un microbuz special si au fost supravegheati separat de profesori, care purtau masti de protectie.

In acelasi timp, cei noua bolnavi confirmati sunt tratati si monitorizati la spitalul de boli infectioase din Iasi. Desi perioada de incubatie a bolii, de 7 zile, a fost depasita, doctorii se asteapta la aparitia altor cazuri.

Cei 36 de elevi si profesori ramasi in scoala sunt bine, dar sunt si ei vizitati des de medici. Englezii au stat de vorba si cu consulul Marii Britanii, care a vrut sa vada personal care este starea lor.

Pacientii vor putea parasi Romania pana cand testele de boala nu vor fi negative. Numarul cazurilor de infectare cu virusul gripal A(H1N1) a ajuns acum la 35 in toata tara.

Tags: gripa noua,

Numarul cazurilor de gripa AH1N1 confirmate in Romania a ajuns la 33
Inca 2 pacienti cu gripa noua, numarul cazurilor confirmate ajungand la 27
Trei din cei cinci pacienti de la Timisoara au gripa AH1N1
VIDEO PROTVPLUS.RO