Alimente aproape expirate pentru bolnavii din spitale. Sunt mai ieftine

Dată publicare: 12-03-2011 19:35
Dată actualizare: 04-10-2012 04:35


Ratia zilnica de mancare, fara de care suferinzii nu se pot intrena, este tot mai mica si mai saraca in calorii. Bucataresele confirma ca din 7 lei pot gati doar cartofi sau mamaliga.

Fara nicio legatura cu postul Pastelui, la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud bolnavii nu pun gura pe carne. Pentru ca este saracie mare, primesc doar ciorbe de zarzavat, cartofi fierti si pilaf. Grav este ca cei internati aici sufera de afectiuni ale oaselor, iar asta inseamna ca ar trebui sa consume zilnic cel putin 3.000 de calorii.

La Constanta cei care asigura hrana pacientilor sunt innebuniti ca nu o mai scot la capat.

In Sinaia stituatia este si mai caraghioasa. Aprovizionarea institutiilor sanitare se face in functie de oferte.

''Bagam in consum ouale care mai au o saptamana valabilitate si le luam la pret mai mic, avand in vedere ca le luam in cantitati mai mari. Acelasi lucru se intampla si cu smantana, cu iaurturile, untul", spune doctorul Constantin Roman Tamaduianu, directorul Spitalului de pediatrie din Sinaia.

Mai rau ca in armata sunt tratati si suferinzii internati la judeteanul din Brasov.

In 2008 guvernantii au hotarat ca norma de hrana pentru fiecare bolnav internat in Romania trebuie sa se incadreze intre 4,7 si 7 lei. De atunci, nimeni nu si-a pus problema ca alimentele s-au scumpit cu 60%.


VIDEO PROTVPLUS.RO