Alertă în județul Dolj. 26 de elevi din două localități au acuzat stări de rău

12-02-2020 13:23


Alertă în județul Dolj, după ce 26 copii de la școli, din două localități diferite, au acuzat stări de rău, greață și iritații ale căilor respiratorii.

16 copii din Daneți și alți 8 din Dăbuleni au fost preluați de mai multe echipaje de intervenție medicală și transportați la spitalele din Craiova.

Un echipaj CRBN a cercetat sălile de clasă, însă nu a descoperit sursa intoxicației.

Prima alarmă s-a dat în localitatea Daneți, în jurul orei 9 dimineață, unde unei fetițe i s-a făcut rău la școală și a început să vomite, din cauza unui miros înțepător. În scurt timp, și colegii ei au început să aibă aceleași simptome.

În total, 17 copii din acea clasă au acuzat stări de rău, iar la fața locului au venit de urgență ambulanțe și echipaje ISU. Învățătorul clasei spune că, luni, podelele și băncile au fost spălate cu substanțele clasice folosite la curățenie. Însă, deocamdată, nu este clar de la ce anume li s-a făcut copiilor rău. 15 dintre ei au fost transportați cu salvările la spitalul din Craiova.

Iar la Dăbuleni, 9 copii care se aflau tot la școală au început să se simtă rău: aveau senzații de greață și iritații ale cailor respiratorii. Au fopst duși imediat la spitalul orășenesc din localitate, unde au fost trimise și ambulanțe.

După ce vor fi consultați, se va decide dacă vor fi și ei duși la Craiova.

VIDEO PROTVPLUS.RO